Antena Căutare

Cod PORTOCALIU de vreme rea. Peste 3.200 de salvatori gata să intervină în caz de nevoie

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta(IGSU) a anuntat ca pe tot parcursul avertizarilor meteo de vreme rea vor fi pregatite pentru interventii peste 3.200 de salvatori cu 1.400 de autospeciale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă(IGSU) a anunţat că pe tot parcursul avertizărilor meteo de vreme rea vor fi pregătite pentru intervenţii peste 3.200 de salvatori cu 1.400 de autospeciale.

Judeţele vizate de codul portocaliu de vreme rea sunt: Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi zona de deal şi de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Bacău şi Braşov. Între orele 9.00-23.00, ANM anunţă că vor fi cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi pe arii restrânse 60-70 l/mp.

Tot miercuri este anunţat şi un cod galben de ploi torenţiale ce vizează Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul şi estul Transilvaniei, între ora 03.00-23.00. Aria ploilor se va extinde, iar cantităţile de cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Pompoierii recomandă oamenilor oamenilor să asigure scurgerea apelor prin curăţarea şanşurilor şi a rigolelor, iar cei care au vor să părăsească locunţele să îşi limiteze deplasările şi să se înarmeye cu pelerine şi umbrele.

Sursa: agerpres.ro

VREME CIUDATĂ în următoarele zile. Clar nu este ce ar trebui să fie în iunie. Totul despre fenomenul care a cuprins țara... METEO ANM: Cod portocaliu și cod galben de ploi abundente! Zonele afectate de vreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x