Antena Căutare

Cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente și viscol în mai multe județe. Avertizarea meteorologilor în Ajun de Crăciun

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu, pentru data de 24 decembrie 2021. ANM anunță ninsori abundente și vânt putenic în mai multe județe din țară.

Colaj cu ninsoare și zăpadă Galerie
Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea, În Ajun de Crăciun | Shutterstock

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori și vânt, pentru altitudini de peste 1700 de metri, în Munții Apuseni. Totodaă, metoeorlogii au anunțat cod galben de ninsori și vânt în mai multe județe din țară. Alba, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Vrancea, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Maramureș, Sibiu, Gorj, Mureș, Suceava, sunt sub cod galben de ninsori, în timp ce Cluj și Bihor sunt vizate de avertizarea cod portocaliu a meteorologilor.

Cod portocaliu de ninsori abundente. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu, în interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 12:00 – 24 decembrie, ora 23:00, fenomenele vizate fiind de ninsori abundente și viscol puternic, iar zonele afectate fiind la altitudini de peste 1700 m în Munții Apuseni.

„La altitudini de peste 1700 m, în Munții Apuseni, va ninge abundent și vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 100...110 km/h, determinând viscol puternic și reducerea vizibilităţii sub 50 m”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Avem iarnă cu zăpadă! Ninsori, viscol și lapoviță de Crăciun și de Revelion. Care sunt zonele afectate

Cod Galben de ninsori și vânt. Ce au anunțat meteorologii pentru dimineața de Crăciun

De asemenea, meteorologii au emis și o avertizare cod galben, în intervalul de valabilitate: 24 decembrie, ora 12:00 – 25 decembrie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt de ninsori însemnate cantitativ și viscol, iar zonele afectate sunt în zona montană înaltă.

„Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă”, au anunțat meteorologii.

ANM a actualizat informarea meteo de precipitații și polei. Până când este valabilă atenționarea

Totodată, ANM a emis și o informare meteo care anunță precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei. Informarea a fost actualizată și este valabilă în perioada 24 decembrie, ora 12:00 – 26 decembrie, ora 10:00.

„În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă. Pe alocuri se va depune polei. Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45...55 km/h”, au anunțat meteorologii.

Meteorologii au anunța că în funcție de evoluția fenomenelor meteo, avertizările pot fi actualizate.

Vor fi -19 grade Celsius în România. Cod Galben de ninsori și polei în 24 de județe, în zilele Crăciunului... Prognoza meteo 25 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x