Antena Căutare

Vor fi -19 grade Celsius în România. Cod Galben de ninsori și polei în 24 de județe, în zilele Crăciunului

Vremea se răcește considerabil de astăzi, iar meteorologii au anunțat și zonele în care va fi ger. Temperaturile ajung și până la -19 grade Celsius. În ce zone va fi cel mai frig. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ninsori, ploi și polei în majoritatea zonelor țării, valabilă din această seară până duminică dimineață

Vremea în România, iarna cod galben Galerie
Vremea se răcește considerabil de astăzi, iar meteorologii au anunțat și zonele în care va fi ger. Temperaturile ajung și până la -19 grade Celsius. În ce zone va fi cel mai frig. | shutterstock

Temperaturile scad brusc în toată țara și deja de câteva zile oamenii au resimțit tăria iernii, care a lipsit în ultimii ani în perioada sărbătorilor. Cel mai rece va fi în nord şi centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Cod Galben de ninsori și vreme rece în 24 de județe

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei

În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei, potrivit ANM.

Citește și: Mesaje de Crăciun. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Vremea se va menţine rece, geroasă pe alocuri dimineaţa şi noaptea

Potrivit Observatornews.ro, temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime, în creştere semnificativă faţă de noaptea precedentă în jumãtatea de vest, vor fi cuprinse între -14...-12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 0...2 grade în Banat.

Pe zi, cerul va fi variabil cu unele înnorări după orele amiezii în vestul teritoriului.

Noaptea vor fi precipitaţii în general slabe, ninsori în Maramureş, local la munte şi în Transilvania şi izolat în Moldova şi Dobrogea, iar în Crişana şi pe alocuri în Banat şi sud-vestul Transilvaniei acestea vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei.

Citește și: Alertă ANM! Cod Galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Zonele în care iarna își intră în drepturi

Iar la Miercurea Ciuc se vor înregistra peste noapte și -19 grade. Ger va mai fi și în brașov acolo unde se înregistrează -12 grade și în Sibiu -10 grade Celsius.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în zona montană înaltă, dar temporar şi pe spaţii mici şi în vestul, centrul şi estul teritoriului.

Cum va fi vremea la munte

Va ninge în general slab, pe arii mai extinse în Carpaţii Orientali şi Occidentali şi pe alocuri în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea la altitudini mari, în special în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Citește și: Avem iarnă cu zăpadă! Ninsori, viscol și lapoviță de Crăciun și de Revelion. Care sunt zonele afectate

La munte va fi rece, geroasă mai ales dimineaţa, dar la altitudini mari în cea mai mare parte a intervalului.

Peste zi, cerul va fi variabil, dar noaptea, aria de nebulozitate se va extinde, cuprinzând treptat toate masivele.

Prognoza meteo 24 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod portocaliu și cod galben de ninsori abundente și viscol în mai multe județe. Avertizarea meteorologilor în Ajun de C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x