Antena Căutare

Cum va arăta vremea până la finalul lunii martie. Ce avertizări au făcut meteorologii pentru următoarele săptămâni

Estimele meteorologice pentru perioada 26 februarie - 25 martie indică o tendință de creștere a temperaturilor în România, cu valori ce vor depăși media obișnuită pentru acest interval.

Cum va arăta vremea până la finalul lunii martie. Ce avertizări au făcut meteorologii pentru următoarele săptămâni
Cum va arăta vremea până la finalul lunii martie. Ce avertizări au făcut meteorologii pentru următoarele săptămâni | Shutterstock

Această creștere termică este așteptată să persiste până aproape de finalul lunii martie. În primele două săptămâni, se anticipează că cantitățile de precipitații vor fi sub nivelul normal.

Cum va arăta vremea până la finalul lunii martie. Ce avertizări au făcut meteorologii pentru următoarele săptămâni

Începând cu săptămâna 26 februarie - 04 martie 2024, temperaturile vor fi semnificativ peste media specifică acestei perioade, cu abateri pozitive mai pronunțate în vestul țării. Prognozele indică un deficit pluviometric în întreaga țară pentru acest interval.

În perioada 04 martie - 11 martie 2024, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în regiunile nord-vestice. Deficitul de precipitații va persista, cu accent pe nordul Carpaților Orientali.

Spre sfârșitul intervalului, între 11 martie și 18 martie 2024, se prognozează că temperaturile medii vor fi peste normele obișnuite în toate regiunile. Cu toate acestea, se așteaptă ca regimul pluviometric să se apropie de normal pentru acest sezon.

În ultima săptămână a intervalului, între 18 martie și 25 martie 2024, se prevede că temperaturile vor continua să fie peste medie pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor sud-estice, unde se anticipează un regim pluviometric apropiat de normal, se estimează că cantitățile de precipitații vor avea tendința de a fi ușor mai mari decât de obicei.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lui martie. Prognoza meteo pentru începutul de primăvară. Ce anunță ANM despre 1 și 8 martie

Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Prognoza meteo pentru 26 februarie- 3 martie 2024

Săptămâna viitoare, meteorologii spun că România va fi cuprinsă de un val de aer rece. Totuși, spre finalul perioadei, se vor instala ”temperaturi de primăvară, de luna aprilie”, a precizat meteorologul Mihai Timu la Digi 24.

Citește și: Ciclon din Marea Mediterană ajunge în România. Schimbarea radicală a vremii este iminentă. Urmează fenomene extreme

Nu este vorba despre o revenire a ierni, ci doar de o ușoară răcorire în comparație cu ultimele zile. Doar în depresiuni și la munte vor fi maxime ceva mai scăzute, de sub 9-10 grade.

În restul zonelor, în special la câmpie, valorile sunt cu mult peste cele normale pentru data din calendar.

”În următoarele două-trei zile vom avea parte de mulți nori, destul de persistenți, vorbim de o vreme în general închisă, numai că precipitațiile care vor apărea vor avea caracter temporar și vor fi slabe cantitativ.

După ziua de astăzi urmează o ușoară răcorire a vreme, luni și marți, mai scad temperaturile, vor avea un ecart termic la nivelul țării cuprins între 4 și cel mult 12 grade.

Apar și temperaturi ușor negative, pe timpul nopții, în jumătatea de nord a teritoriului”, a spus meteorologul Mihai Timu la Digi 24.

În ciuda faptului că țara va fi cuprinsă de un val de aer rece, temperaturile tot nu vor scădea sub valorile normale pentru acest început de primăvară.

”Temperaturile rămân peste normalul perioadei și, deocamdată, din ceea ce dispunem în acest moment, se pare că în a doua parte a săptămânii viitoare se va intensifica circulația din sectorul sudic, astfel încât vom asista din nou la o încălzire a vremii.

Sunt mari șanse ca de vineri încolo, spre finalul weekendului viitor să înregistrăm temperaturi de primăvară, de lună aprilie, în mare parte din țară, cu maxime ce vor depăși frecvent 15 grade”, a mai spus meteorologul Mihai Timu.

În București, de exemplu, până joi maxime vor fi cuprinse între 9 și 12 grade Celsius. De vineri, vremea se încălzește, iar weekendul viitor aduce valori de peste 16 – 17 grade.

Prognoza meteo 27 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x