Antena Căutare

Cum va arăta vremea pe fiecare săptămână din aprilie. Meteorologii au anunțat schimbări radicale de temperatură

Potrivit meteorologilor, în perioada ultimei săptămâni din martie și primele trei săptămâni ale lunii aprilie, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât media pentru acest interval de timp.

Cum va arăta vremea pe fiecare săptămână din aprilie. Meteorologii au anunțat schimbări radicale de temperatură
Cum va arăta vremea pe fiecare săptămână din aprilie. Meteorologii au anunțat schimbări radicale de temperatură | Shutterstock

În special, în săptămâna 8-15 aprilie, se prevăd cantități ușor mai mari de precipitații, în special în zonele montane, dar și în alte regiuni ale țării.

Iată previziunile meteorologice pe săptămâni

25 martie - 1 aprilie: Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în toată România, cu accent pe regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Pluvial, se așteaptă un excedent ușor în sud și sud-est, și deficiențe în nord-est.

Citește și: Meteorologii anunță ninsori și ploi în mai multe zone ale țării. Cât de tare se strică vremea și ce zone sunt afectate

1 aprilie - 8 aprilie: Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, mai ales în est și sud-est. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, cu accent pe Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali.

8 aprilie - 15 aprilie: Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în special în zonele montane.

15 aprilie - 22 aprilie: Se așteaptă temperaturi ușor peste medie pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale pentru această perioadă.

"Spre weekend, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod obişnuit acestei date, în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi local în jumãtatea de nord-est şi izolat în restul teritoriului. La altitudini foarte mari vor mai fi ninsori slabe. Vântul va avea temporar intensificãri în sud, centru şi est, precum şi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, sud-vest, sud și în sud-est", spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de ninsori și vreme rea în mai multe zone ale țării. Ce au anunțat meteorologii

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord- estul teritoriului, potrivit observatornews.ro.

Alertă ANM! Cod galben de ninsori și vreme rea în mai multe zone ale țării. Ce au anunțat meteorologii... Prognoza meteo 27 martie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x