Antena Căutare

S-a înregistrat cea mai caldă zi de 25 octombrie. Ce spun meteorologii despre temperaturile record

Temperaturile din țara noastră au continuat pe o pantă ascendentă, în ciuda perioadei în care ne aflăm, în care maximele înregistrate ar fi trebuit să fie unele mult mai scăzute. În acest context, a fost înregistrată și cea mai caldă zi de 25 octombrie din istoria țării.

imagine cu termometru
S-a înregistrat cea mai caldă zi pentru perioada de toamnă | Shutterstock

Ziua de 25 octombrie 2022 a fost cea mai caldă zi de 25 octombrie din istoria ultimilor ani, potrivit datelor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile au urcat și până la 28 de grade Celsius în unele zone, în special în sudul țării, valori care sunt cu mult peste maximele normale ale acestei perioade de toamnă.

Citește și: ANM anunță o iarnă blândă, cu ninsori salbe și temperaturi peste limitele climatologice. Ce ne așteaptă în ianuarie și februarie

ANM: Cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie

În România, termomentrele au înregistrat cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie. În partea sudică a țării au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3, temperaturile au urcat până la valorile întâlnite într-o seară de vară, în special în partea de sud și de sud-est a României. Nu mai puțin de 28 de grade au fost înregistrate la Calafat, în timp ce la Zimnicea, Călărași și Medgidia, termometrele au arătat 27 de grade. Nici Capitala nu a făcut notă discordantă, bucureștenii bucurându-se de 25 de grade.

Citește și: Vreme caldă și ploi puține prognozate în următoarea perioadă. Cum arată estimarea meteo pe următoarele 4 săptămâni

Dacă în anii trecuți această perioadă era încercată de ploi în mod preponderent și de temperaturi scăzute, românii pot ieși afară în acest an, la finalul celei de-a doua luni de toamnă, chiar și în tricou, abia spre seară fiind ceva mai răcoare.

„Verificând statistica zilei de 25 octombrie în istorie, comparăm cu valorile cele mai ridicate de când se fac măsurători meteorologice și este posibil ca la aceste stații, acolo unde am avut valori de peste 27 de grade, acestea să devină recorduri ale zilei de 25 octombrie pentru temperaturile maxime”, a anunțat meteorologul Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în continuare

„În continuare o vreme deosebit de caldă și pentru ceea ce urmează pe parcursul acestei săptămâni, chiar dacă valorile de temperaturi mâine vor înregistra o ușoară coborâre până la cel mult 24 de grade, spre sfârșitul săptămânii 22 de grade, vremea rămâne în continuare caldă pentru o ultimă decadă a unei luni octombrie în țara noastră și este posibil ca luna octombrie din acest an să înregistreze din nou recorduri în ceea ce privește abaterea temperaturii medii lunare", a mai transmis Elena Mateescu.

Meteorologii anuță valori termice peste normalul perioadei până la sfârșitul lunii octombrie, dar și în primele săptămâni din luna noiembrie.

Prognoza meteo 27 octombrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 28 octombrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x