Antena Căutare

Cum va fi vremea în luna ianuarie 2024. ANM anunță ninsori și viscol. Ce zone sunt luate cu asalt de vremea rea

Vremea în luna ianuari 2024 aduce temperaturi de primăvară în cea mai mare parte a țării, însă în anumite regiuni viscolul și precipitațiile își vor face simțită prezența.

Cum va fi vremea în luna ianuarie 2024. ANM anunță ninsori și viscol. Ce zone sunt luate cu asalt de vremea rea Galerie
ANM anunță ninsori și viscol. | shutterstock.com

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite, în cea mai mare parte a lunii ianuarie, cu mici excepții,a colo unde se anunță ninsori și viscol.

Conform informațiilor furnizate de meteorologii ANM, se anticipează că în perioada 1-8 ianuarie 2024, temperaturile în România vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă a anului. Acest trend va fi evident pe întreg teritoriul țării.

Citește și: De ce au început să apară în mai multe orașe din România pungi cu pâine. Ce înseamnă dacă găsești una pe stradă

Cum va fi vremea în luna ianuarie 2024

În săptămâna 1 – 8 ianuarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi local în cele sud-vestice şi nord-estice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În ceea ce privește regimul pluviometric, se prognozează că va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale ale țării, precum și local în zonele sud-vestice și nord-estice. Se estimează că aceste excedente de precipitații vor fi mai ales notabile în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali. În restul teritoriului, se așteaptă ca regimul pluviometric să fie apropiat de nivelul normal pentru această perioadă a anului.

În unele regiuni temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în primele zile ale lunii ianuarie, în timp ce anumite regiuni se vor confrunta cu un excedent de precipitații.

Citește și: Câte Crăciunuri cu zăpadă au fost în România. De câte ori ne-am bucurat de nămeți în plină sărbătoare

Vremea în săptămâna 8 – 15 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile ,dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Citește și: Anunțul Metrorex despre programul de Revelion. Cum circulă metrourile în București, în noaptea dintre ani

Vremea în săptămâna 15 – 22 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munţilor Banatului.

Vremea în săptămâna 22 – 29 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și: Ce se întâmplă cu structura anului școlar 2024-2025. Elevii s-ar putea reîntâlni pe băncile școlii cu mult înainte

Prognoza meteo 29 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 30 decembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x