Antena Căutare

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Vara debutează cu temperaturi peste normalul perioadei

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 21 mai - 17 iunie 2024. Vara își intră în drepturi, dar nu vor lipsi nici fenomenele extreme. Iată cum va fi vremea până la jumătatea lunii iunie.

imagine cu o fata dansand Galerie
Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024 | Shutterstock

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă în jumătatea de nord a ţării şi sub cele obişnuite, în jumătatea sudică, în săptămâna 20 - 27 mai 2024. Prima jumătate a lui iunie va fi caracterizată de temperaturi peste cele normale şi regim pluviometric deficitar în mai multe regiuni, conform prognozelor ANM.

„Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice în Oltenia, Banat şi în Crişana, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã în general de 15...20 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va prezenta intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60...70 km/h, local şi temporar şi la o intensitate mai redusã şi în sud, centru şi est, dar se va intensifica pentru scurt timp şi în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, cu valori uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali”, au explicat specialiştii ANM, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Alertă ANM! Instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă în mai multe zone. Cât va dura avertizarea

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii iunie 2024. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Articolul continuă după reclamă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Dacă la începutul intervalului, țara va fi împărțită de fenomenele meteorologice, în prima jumătate a lunii iunie 2024, se vor înregistra termperaturi mai mari decât cele normale în această perioadă, iar regimul pluviometric redus.

Săptămâna 20.05.2024 - 27.05.2024

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în jumătatea de nord a teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice și deficitare în rest.

Săptămâna 27.05.2024 - 03.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai ridicate în vest, nord şi local în centru. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele de deal şi de munte.

Citește și: Mai mulți bani pentru concedii. Ce angajați primesc vouchere de vacanță

Săptămâna 03.06.2024 - 10.06.2024

Mediile valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sudice şi estice.

Săptămâna 10.06.2024 - 17.06.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi estice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar local în sudul şi estul teritoriului şi apropiat de cel specific pentru această perioadă în rest.

Alertă ANM! Instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă în mai multe zone. Cât va dura a... Prognoza meteo 22 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x