Antena Căutare

Mai mulți bani pentru concedii. Ce angajați primesc vouchere de vacanță

Statul român va acorda și în 2024 vouchere de vacanță. Pentru anumiți angajați, suma se va majora începând din acest an.

colaj vouchere pe masă, mână care ține un carnet de tichete de vacanță, oameni la târgul de vacanțe
Valoarea tichetelor de vacanță de majorează | Youtube

În 2024, unii angajați vor primi mai mulți bani pentru concedii. Vouchere de vacanță se majorează.

Citește și: Poșta Română, anunț pentru toți românii cu vouchere de energie. Data până la care le mai pot folosi pentru plata facturilor

Mai mulți bani pentru concedii. Ce angajați primesc vouchere de vacanță

Deși se ia în calcul măsura de înghețare a salariilor pentru bugetari, statul român continuă să- sprijine prin acordarea voucherelor de vacanță și în 2024.

Citește și: Cine poate primi voucherul de energie din partea Guvernului, în valoare de 1.400 de lei. Documentele necesare

Conform ObservatorNews.ro, sumele vor fi majorate pentru personalul din învățământ. Ministrul Educației a semnat recent un ordin potrivit căruia angajații respectivi vor primi 1.600 de lei, în loc de 1.450 de lei. Schimbarea este valabilă în perioada 2024 - 2026.

„(7) Pentru personalul din sistemul de învăţământ se acordă anual vouchere de vacanţă în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora.

(8) Pentru personalul din sistemul de învăţământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază”, este specificat în ordin.

Citește și: Programul Rabla 2024. Care este valoarea noilor vouchere. Câți bani vor primi șoferii care vor să caseze mașini vechi

Astfel că, potrivit noilor modificări, salariații din sectorul educațional, cu un salariu net de până la 8.000 de lei, primesc vouchere de vacanță anul în valoare de 1.600 de lei.

Citește și: Cum recuperezi banii dacă achiziționezi produse cu eticheta SGR la Carrefour. Clienții pot beneficia de vouchere cadou

Prin această majorare se încearcă, motivarea și susținerea angajaților care se confruntă cu dificultăți financiare considerabile. Voucherele sunt acordate indiferent de numărul de norme sau posturi deținute de angajați.

Citește și: „Nu le e rușine să ceară?” Care categorie de bugetari nu va mai primi vouchere de vacanță. Marcel Ciolacu "îi trage de urechi"

În 2024, au fost făcute modificări și în ceea ce privește calcului salariului net cuvenit funcției de bază a angajaților. Astfel au fost clarificate și aspectele privind impozitarea sau contribuția pentru asigurările sociale de sănătate.

Citește și: Ce pensie infimă primește Jean Paler. Motivul pentru care nu va primi voucherele sociale de Paște: „Nu stau cu mâna întinsă”

Potrivit sursei menționate anterior, acestea sunt reținute în luna în care le sunt acordate voucherele de vacanță angajaților din învățământ. Acestea sunt supuse impozitării în luna în care sunt acordate.

Citește și: Ce sumă de bani plătesc lunar Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru școala fetei lor cea mare. Cât de mult investesc în educație

În cazul restituirii contravalorii voucherelor de vacanță, contribuțiile la asigurările sociale de sănătate și impozitul vor fi recalculate în luna imediat următoare.

Citește și: Întrebarea de școală generală la care un adult nu reușește să răspundă în 20 de secunde. Care e răspunsul corect

„Pentru sumele reprezentând vouchere de vacanță se calculează și se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului”, se specifică în ordinul ministrului.

Reguli noi pentru vânzarea fructelor și legumelor. Ce transmite ANPC: „Am considerat că este necesară o informare cât ma... (P) Descoperiți diversitatea blugilor de damă - secretul unui stil universal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x