Antena Căutare

Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și temperaturi scăzute

Vremea în acest weekend se anunță în general mohorâtă, cu ploi, descărcări electrice și vânt puternic. Prognoza meteo anunță temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării.

Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și temperaturi scăzute
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și temperaturi scăzute | profimediaimages.ro

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, 29 mai, vremea va fi în continuare în general instabilă şi se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor.

Temporar, înnorările vor fi accentuate şi, mai ales după-amiaza şi seara, în cea mai mare parte a ţării sunt posibile ploi torențiale, local descărcări electrice, dar și grindină, pe suprafeţe restrânse.

În intervale scurte de timp, se vor înregistra pe spaţii mici cantităţi de apă mai însemnate, peste 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, în special în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în est şi sud-est, se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

În Capitală, vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă, 30 mai, în majoritatea regiunilor, vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice în sudul, sud-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi pe areale restrânse în rest.

Pe suprafeţe mici va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele normale pentru sfârşitul lunii mai, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade.

Izolat, ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp.

Când vine vara, oficial, în România! Data de la care scăpăm de frig, anunțată de meteorologi! Unde va ploua puternic, în următoarea perioadă

În nord şi în nord-est înnorările vor fi mai persistente, iar ploi locale vor fi mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă, în București

În Capitală, gradul de instabilitate atmosferică va fi în continuare accentuat şi se va manifesta, cu o probabilitate mai mare după-amiaza, prin înnorări, averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura aerului va avea valori uşor sub cele climatologic specifice sfârşitului de lună mai, cu maxima de 21...22 de grade şi minima de 10...11 grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea duminică

Duminică, în regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar.

În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină).

Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea duminică, în București

În Bucureşti, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade.

Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8...11 grade.

Alertă meteo! Ploi puternice, descărcări electrice și frig, în România! Când scăpăm de vremea rea... Se rup norii peste România! Meteorogii, avertizare de maximă importanță, pentru următoarele ore. Cele mai afectate zone...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x