Antena Căutare

Vremea până pe 7 octombrie. Frig, ploi şi temperaturi sub zero grade. Prognoza pe două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie, în regiuni din ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie – 7 octombrie, în toată ţara, inclusiv în zonele montane.

Vremea va fi rece în această săptămână, temperaturile scăzând cu până la zece grade Celsius. Se mai încălzeşte în intervalul 28-30 septembrie, dar apoi se răceşte din nou. La munte, vor fi precipitaţii mixte.

Începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative față de mediile multianuale, cu maxime de 11-16 grade și minime de 0-5 grade, mediat regional – valori nocturne negative fiind de așteptat în zonele depresionare, unde se forma brumă.

O creștere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau ușor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privința valorilor diurne.

Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată în jurul datei de 29 septembrie și pentru perioada 2-6 octombrie.

Frig, ploi şi temperaturi sub zero grade

La munte, săptămâna începe cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4-9 grade și minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deși sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obișnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată.

Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referință, când, la peste 1800 m altitudine, pot apărea precipitații mixte. Apoi, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 2-5 octombrie.

sursa: meteoromania.ro

Meteo 25 septembrie 2018. Cât de rău se strică vremea marți... Prognoza meteo! Valul de aer polar lovește România! Unde o să fie cel mai frig și când vin primele ninsori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x