Antena Căutare

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone din România. Imagini cu dezastru lăsat în urma ploilor și vijeliilor

Furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone ale României. Localnicii s-au speriat atunci când au văzut grindina de mari dimensiuni și inundațiile din grădină sau curte.

Galerie
Furtunile au făcut prăpăd în mai multe zone ale României | Shutterstock

Fenomenele extreme au pus stăpânire pe România. Luni, 29 iulie 2024, meteorologii au emis un cod roșu de vreme rea pentru mai multe regiuni ale țării. În Argeș, ploile torențiale și vijeliile au făcut ravagii.

De asemenea, vremea severă a făcut și victime. Un om a fost lovit de trăsnet și a ajuns în stare gravă la spital. De asemenea, pagubele materiale sunt mari. Grindina de mari dimensiuni a spart geamurile caselor și a avariat mașinile.

Citește și: Stațiunea în care a nins ca în povești, în toiul verii. Stratul de zăpadă a ajuns la 22 de cm

Articolul continuă după reclamă

Imaginile cu furtunile care au lovit unele zone ale României au fost publicate în mediul online. Localnicii au filmat cum grădinile sau curțile lor sunt inundate de apă sau acoperite de bucățile de grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru mai bine de 10 județe

România rămâne împărțită în două. Vremea rea continuă să producă daune majore în unele regiuni în timp ce canicula le dă mari bătăi de cap românilor în alte zone ale țării.

Pentru ziua de marți, 30 iulie 2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de vânt puternic în mai bine de 10 județe, printre care se numără: Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava.

„Temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, iar marți, în special în centru, est și sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi viteze în general de 40 - 60 km/h. În cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50 - 60 km/h și pe arii restrânse de 65 - 70 km/h.”, au anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Avertizarea de intensificări ale vântului rămâne valabilă până marți, 30 iulie 2024, ora 22:00.

Ce spun specialiștii ANM despre vremea din perioada următoare

Specialiștii ANM au oferit și câteva informații despre vremea din următoarele patru săptămâni. Se pare că temperaturile se vor menține ridicate, iar canicula nu va părăsi România nici în august.

„De la mijlocul acestei săptămâni, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã dupã-amiaza în Câmpia Românã şi în Câmpia de Vest. În aceste regiuni și disconfortul termic va fi în creştere de la o zi la alta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade Celsius, mai scãzute în zonele depresionare, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil în regiunile nordice şi nord-estice şi mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi pe crestele montane. Încălzirea se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, când valorile termice se vor apropia de 40 de grade Celsius. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 3 – 5 august”, spun specialiștii de la ANMm potrivit observatornews.ro.

Alertă ANM! Cod galben de caniculă și intensificări ale vântului. Ce zone sunt vizate de avertizările meteo... Prognoza meteo 1 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x