Antena Căutare

Iulie 2019, luna cea mai fierbinte din istorie! Încălzirea globală afectează întreg globul

Este oficial: am trăit cea mai fierbinte lună din istorie! Iulie a depăşit toate recordurile de temperatură, arată raportul alarmant al Copernicus, serviciul european privind schimbările climatice.

Este oficial: am trăit cea mai fierbinte lună din istorie! Iulie a depăşit toate recordurile de temperatură, arată raportul alarmant al Copernicus, serviciul european privind schimbările climatice. Încălzirea globală fără precedent are efecte mai vaste şi mai grave decât credem. De la incendii devastatoare în zona arctică, până la inundaţii de proporţii apocaliptice.

Temperaturile în Franța au ajuns la 45 de grade Celsius, Germani 42,6 grade, Belgia 41,8 grade Celsius la umbră. Acea sunt doar câteva dintre recordurile absolute înregistrate în luna lui Cuptor. Şi doar vârful unui "aisberg" care dă în clocot.

Luna care tocmai s-a încheiat intră în istorie drept cea mai caldă de când se fac măsurători. Temperatura din iulie a fost cu 1,2 grade Celsius mai ridicată decât în perioada preindustrială, baza de referinţă a experţilor.

Stratul de ozon al planetei a fost prima victimă a căldurii extreme. Din Groenlanda, până în Alaska şi Siberia, incendiile de vegetaţie s-au extins pe sute de mii de hectare, iar cantitatea de dioxid de carbon eliberată în atmosferă a fost uriaşă.

Un alt efect deosebit de grav al caniculei-record este topirea în ritm accelerat a gheţarilor. Potrivit experţilor, dacă întreaga calotă glaciară s-ar topi, nivelul oceanului planetar ar creste cu aproximativ 65 de metri, iar majoritatea oraşelor de coastă ar fi acoperite de ape.

Activişti din întreaga lume cer măsuri urgente pentru scăderea emisiilor de dioxid de carbon. Printre ei, şi Greta Thunberg, o adolescentă suedeză, nominalizată la premiul Nobel pentru eforturile ei de a salva planeta

Revine canicula în toată țara. De miercuri, meteorologii anunță 35 de grade Celsius la umbră, 40 resimțite în aer... Vremea 7 august 2019. Temperaturi caniculare și ploi pe arii restrânse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x