Antena Căutare

Alertă meteo! România, lovită de furtuni și ploi torențiale! Ce zone vor fi afectate, în următoarele zile

O avertizare generală de vreme severă, potrivit căreia, după caniculă și disconfort termic ridicat, urmează perioade de furtuni și ploi torențiale, a fost emisă, duminică, de meteorologi.

Alertă meteo! România, lovită de furtuni și ploi torențiale! Ce zone vor fi afectate, în următoarele zile
Alertă meteo! România, lovită de furtuni și ploi torențiale! Ce zone vor fi afectate, în următoarele zile | profimediaimages.ro

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), avertizarea intră în vigoare duminică, la ora 13:00, și este valabilă până miercuri, ora 6:00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august) la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.

Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Caniculă și ploi torențiale, în România, la finalul lunii august! Cum va fi vremea, în funcție de regiune, în ultima săptămână de vară, 24 – 30 august

În plus, în regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo pentru București

Vremea va fi călduroasă și în Capitală, cu precădere duminică (23 august) și luni (24 august), când în cursul după-amiezilor disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Când se va termina, de fapt, pandemia de coronavirus! Un cercetător contrazice OMS! „Nu va fi deloc ca în cazul gripei spaniole, ce a omorât 50.000.000 de oameni, în doi ani”

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând din a doua parte a zilei de luni (24 august), astfel încât va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea caracter torențial, descărcărilor electrice și intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15...20 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 34-36 de grade, ușor mai scăzută marți (25 august), iar cea minimă se va situa între 17 și 20 de grade.

Toamnă, în România, la final de august. ANM, avertisment de ultimă oră: ”Vara se încheie cu temperaturi mai scăzute. Vor... Caniculă și ploi torențiale, în România, la finalul lunii august! Cum va fi vremea, în funcție de regiune, în ultima săp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x