Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

După două zile de ploi torențiale, începe vara! Cum va fi vremea în minivacanța de 8 iunie? Meteorologii, vești excelente

Urmează două zile de ploi torențiale, în aproape toate regiunile țării. Meteorologii au, în schimb, vești bune pentru minivacanța de 8 iunie! Cum va fi vremea în acest weekend?

Vești bune de la meteorologi pentru minivacanța de 8 iunie. Potrivit specialiștilor, temperaturile voe crește până la 30-31 de grade.

Însă, până joi, vorbim despre fenomene meteo accentuate, în toate zonele țării: ploi în averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și chiar căderi de grindină.

ANM: Ploi torențiale anunțate

ANM a emis o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosfericã și cantitãţi de apã însemnate, valabilă până miercuri, 3 iunie, ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, până miercuri, la ora 10.00, în sudul, sud-estul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Vară cu fenomene extreme și temperaturi record! Anunțul făcut de specialiști

„Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi în Dobrogea”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 22 de grade, iar minimele între 8 şi 11 grade.

În România, luni, 8 Iunie, a doua zi de Rusalii este sărbătoare naţională şi zi liberă.

Când s-ar putea deschide mall-urile! Ministrul Economiei a făcut anunțul: „Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”

Cum va fi vremea în minivacanța de 8 iunie

Potrivit meteorologilor, începând de la sfârșitul săptămânii, se va înregistra o creștere a valorilor termice, până la 30-31 grade Celsius.

Săptămâna viitoare, temperaturile se anunță normale pentru acestă perioadă, la nivelul întregii țări. Vor mai exista precipitații, dar pe arii mai restrânse.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus, din Antena 3.

Recomandari