Antena Căutare

Ninge în România! E pericol de avalanșă la munte! Avertismentul meteorologilor despre vreme

E risc de avalanșă la munte. ANM a transmis noi alerte meteo de vreme rea. 

Ninge în România! E pericol de avalanșă la munte! Avertismentul meteorologilor despre vreme
avalansa

E risc de avalanșă la munte. ANM a transmis noi alerte meteo de vreme rea.

Valabilă pentru masivele Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic) emisă pentru perioada 11 decembrie 2018 – 13 decembrie 2018 În data de 11 decembrie ora 14:00, în zona montană înaltă, stratul de zăpadă măsura 71 cm la Vf. Omu şi 55 cm la Bâlea-Lac, din care ultimii 7-12 cm s-au depus în ultimele 24h, la temperaturi relativ scăzute. Mai ales pe versanții cu orientare sud-estică sunt formate plăci de vânt, iar în zonele adăpostite sunt depuneri mai însemnate de zăpadă.

În următoare două zile vremea va fi geroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între -14 şi - 10 grade, iar cele minime între -18 şi -14 grade. Va continua să ningă, în general slab, iar stratul de zăpadă nou depus nu va depăși 10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Riscul de avalanşă se menţine moderat (risc 2) la altitudini de peste 1800 m. Sub 1800 m stratul de zăpadă este mic, iar riscul de avalanşă este neînsemnat.

Vremea de azi se va menșine rece și va ninge pe întreaga zi.

Vremea 12 decembrie. ANM anunță pentru miercuri ninsori, vânt și temperaturi scăzute. Află care sunt cele mai afectate regiuni și ce temperaturi minime se vor înregistra.

Potrivit vremea.ro miercuri ninsorile slabe vor continua sa cada pe spatii relativ extinse in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, iar local in prima parte a zilei si in Muntenia si Dobrogea, stratul de zapada ce se va depune urmand sa fie de pana la 3-5 centimetri, in mod izolat. Vantul va sufla moderat in Moldova, Dobrogea si sudul Olteniei si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni ale tarii. Temperaturile maxime vor fi situate in general intre -3 si 2 grade in Transilvania si Maramures, 2-7 grade in Banat, Crisana si Oltenia si 0-5 grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zonele subcarpatice.

Vin ninsori puternice! ANM a actualizat vremea pe 2 săptămâni 10-23 decembrie​

Vremea în București, 12 decembrie

Miercuri, în București, sunt anunțate ninsori. Șansele de precipitații din această zi sunt de 60%. Temperaturile vor fi cuprinse între 3 și -4 grade celsius, pe timpul zilei.

Pe timpul nopții ninsorile se mai domolesc dar este posibilă apariția unei cețe dense.

Vremea la munte 12 decembrie

Cerul la munte va fi parțial noros, iar temperaturile nu vor depăși valoarea de -1 grade celsius, pe timpul zilei. Spre seară va apărea ceața. Pe timpul nopții, la altitudini înalte, temperaturile vor cobprâ până la -6 garde celsius.

Ninge în Capitală la această oră! Stratul de zăpadă va depăși 15 centimentri. Toată România sub avertizare de ninsori... Alertă meteo! E cod galben de ceață în mai multe județe! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x