Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ninsori și viscol extrem! Prognoza meteo pentru 31 decembrie-1 ianuarie

Prognoza meteo 31 decembrie-1 ianuarie. Ninsori și ger extrem, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ziua de Revelion și în prima zi din 2019. 

prognoza meteo 31 decembrie-1 ianuarie

Prognoza meteo 31 decembrie-1 ianuarie. Ninsori și ger extrem, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în ziua de Revelion și în prima zi din 2019.

Prognoza meteo 31 decembrie-1 ianuarie. Vremea de Revelion

Potrivit vremea.ro, Luni, în ultima zi a anului 2018, vremea va fi închisă în toată țara. În vest, centru și nord vor continuă să cadă precipitații mixte pe spații extinse, în timp ce în sud și est acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, doar în noaptea dintre ani urmând să se producă o transformare temporară în lapoviță și ninsoare și în aceste regiuni. Cantitățile de apa așteptate să cadă nu vor fi semnificative, numai la munte și în nordul extrem fiind așteptați să se mai depună până la 3-5 centimetri de zăpada. Vântul va suflă moderat în Banat și Crișana și mai mult slab în restul regiunilor. Maximele termice vor urcă la prânz până spre -1…4 grade în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș (cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul Banatului), 3-8 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -1…4 grade în Moldova.

Vremea de Revelion. Prognoza meteo 1 ianuarie 2018

Marți, în prima zi a anului 2019, se vor mai semnala unele precipitații mixte slabe mai ales în Oltenia (îndeosebi în prima parte a zilei), acestea urmând să își facă apariția local spre seară și în nordul extrem al țării. Vântul va suflă mai mult slab în toată țara pe aproape întreg parcursul zilei de 1 ianuarie 2019, însă acesta se va intensifică spre seară aproape peste tot, pe măsură ce gradientul baric se va strânge, că urmare a apropierii de țara noastră a unei depresiuni de origine scandinava. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -4 și 0 grade în Transilvania și Maramureș, -1…3 grade în Banat și Crișana, 1-5 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în Luncă Dunării și în sudul litoralului) și -3…2 grade în Moldova.

Prognoza meteo 31 decembrie-1 ianuarie. Vortexul polar lovește România

Conform meteorologilor, un vortex polar va aduce temperaturi scăzute și ninsori abundente începând cu ultimele zile ale lunii decembrie și va continua să lovească Europa și în lunile ianuarie și februarie, când se vor înregistra căderi masive de zăpadă.

Efectele vortexului polar asupra vremii din regiunile temperate ale emisferei nordice, unde se află şi România vor fi cocktail de ninsori, îngheţuri şi dezgheţuri şi chiar viscole moderate sau scurte perioade geroase. Sunt așteptate ninsori abundente şi viscole severe, dar, mai ales, perioade lungi de vreme extrem de geroasă, elemente care compun tabloul unei ierni grele. Citește mai multe despre vortexul polar în România, aici.

sursa foto: hepta.ro/ observator.tv

Recomandari