Antena Căutare

Buletin novometeorogic. Ninsori la munte! Cât crește stratul de zăpadă

Meteorologii ANM au emis buletinul nivometeorologic la munte. Iată cum va fi vremea pe crestele montane în cursul zilei de azi, cât crește stratul de zăpadă și dacă este risc de avalanșă.

Buletin novometeorogic. Ninsori la munte! Cât crește stratul de zăpadă
ninsri la munte

Meteorologii ANM au emis buletinul nivometeorologic la munte. Iată cum va fi vremea pe crestele montane în cursul zilei de azi, cât crește stratul de zăpadă și dacă este risc de avalanșă.

Buletin novometeorologic. Evoluţia vremii: Intervalul 27.12.2016 ora 20 – 28.12.2017 ora 20:

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult noros și local va ninge, în general slab. La altitudini joase, în Carpații Meridionali și de Curbură, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță. În nordul Carpaților Orientali izolat cantitățile de apă pot depăși 10 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări locale ce vor depăși la rafală 60-70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada în zonele înalte unde temporar se pot înregistra 90-100 km/h. Se va semnala local ceață, asociată în zonele înalte și cu depunere de chiciură. Peste 1800 m: temperaturi minime: -10 la -7 gr.C; temperaturi maxime: -6 la -3 gr.C Sub 1800 m: temperaturi minime: -7 la -3 gr.C; temperaturi maxime: -3 la 1 gr.C

Buletin novometeorologic. Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivele Făgăraș și Bucegi

La altitudini de peste 1800m stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici și estici, care poate atinge pe alocuri 40-50 cm, mai ales în Munții Făgăraș. Sunt formate numeroase plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție sudică și estică. La altitudini mai mici de 1800 m stratul are dimensiuni mai reduse iar stratul instabil din partea superioară poate atinge 15-20 cm. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii, mai ales la altitudini de peste 1800 m dar și între 1600-1800 m.

Buletin novometeorologic. Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivele Țarcu - Godeanu:

În ultimele 5 zile au căzut cantități însemnate de zăpadă (peste 50 l/mp cumulat la Vf.Țarcu). La altitudini de peste 1800m stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici, care poate atinge pe alocuri 40-50 cm. Sunt formate numeroase plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție sudică. La altitudini mai mici de 1800 m stratul are dimensiuni mai reduse iar stratul instabil din partea superioară poate atinge 15-20 cm. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii, mai ales la altitudini de peste 1800 m dar și între 1600-1800 m

Buletin novometeorologic. Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivul Parâng - Șureanu:

Pe numeroase pante suficient de înclinate stratul este mediu sau puțin stabilizat. La altitudini de peste 1800m stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici. Sunt formate numeroase plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție sudică. La altitudini mai mici de 1800 m stratul are dimensiuni mai reduse iar stratul instabil din partea superioară poate atinge 15-20 cm. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii, mai ales la altitudini de peste 1800 m dar și între 1600-1800 m.

Buletin novometeorologic. Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în Munții Vlădeasa – Muntele Mare:

Pe unele pante suficient de înclinate stratul este mediu sau puțin stabilizat. Stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici și estici. Sunt formate plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție estică. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă la supraîncărcări cu turiști și în unele situații chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii.

Buletin novometeorologic. Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în Grupa Nordică a Carpaților Orientali (zona Munților Rodnei):

Pe numeroase pante suficient de înclinate stratul este mediu sau puțin stabilizat. La altitudini de peste 1800m stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici și sud-vestici. Sunt formate numeroase plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție sudică și sud-vestică. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă la supraîncărcări cu turiști și în unele situații chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii, mai ales la altitudini de peste 1800 m dar și între 1600-1800 m

Buletin novometeorologic. Zona Munțiilor Călimani – Bistriței - Ceahlău

Pe numeroase pante suficient de înclinate stratul este mediu sau puțin stabilizat. La altitudini de peste 1800m (Călimani) stratul este constituit în partea superioară din zăpada relativ recentă depusă în ultimele zile, mai ales pe versanții sudici și estici. Sunt formate numeroase plăci de vânt, cu rezistență scăzută, îndeosebi pe versanții cu expoziție sudică și estică. La altitudini mai mici de 1800 m stratul are dimensiuni mai reduse iar stratul instabil din partea superioară poate atinge pe alocuri 15-20 cm. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă la altitudini de peste 1800 m chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii. Sub 1800 m riscul este moderat și declanșările sunt posibile mai ales la supraîncărcări mari ale stratului de zăpadă.

Vremea de Revelion 2019. Află cum va fi vremea în noaptea dintre ani... Vortex polar în România. Vreme la extreme, episoade cu ger de Revelion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x