Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Ploi torenţiale şi grindină până joi! ANM a emis o nouă informare meteorologică

Ploi torenţiale şi grindină în România. ANM a emis o nouă informare meteorologică de vreme rea, valabilă până joi, 23 mai 2019. ANM, avertizări meteo de ultimă oră: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

ANM Informare meteorologica

Ploi torenţiale şi grindină în România până joi! ANM a emis o nouă informare meteorologică de vreme rea, valabilă până joi, 23 mai 2019. ANM, avertizări meteo de ultimă oră: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

ANM, avertizări meteo, 22 mai iunie 2019. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Avertizarea meteorologilor se manifestă între 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22. Zonele din România aflate sub informarea meteorologică sunt:

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul și centrul țării precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

ANM anunță că fenomenele vizate de informarea meteorologică sunt: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. ANM va actualiza avertizările meteo, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor.

ANM: prognoza meteo România până duminică

Miercuri nu sunt așteptate ploi la munte, iar temepraturile sunt ridicate. Sunt semnalate valori termice încadrate între 20 și 8 grade C.

Joi, la munte, aversele sub formă de furtuni și fulgere își vor face simțită prezența pe timpul zilei, iar temperaturile mai scad până la valori de 18 grade, respectiv 9 grade C.

Vineri, sâmbătă și duminică nu scăpăm de ploi abundente, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, când prognoza meteo indică ceață. Temperaturile în acest interval vor fi încadrate între 21 de grade C și 10 grade C.

Așadar, vremea în România, până duminică, este caracterizată de instabilitate atmosferică cu posibilitatea aparițiilor ploilor însoțite de descărcări electrice, dar și fenomene de ceață, izolat.

Vremea în weekend la București indică tot ploi și furtuni pentru ziua de sâmbătă, cu valori termice ce se vor încadra între 23 și 12 grade C, urmând ca duminică, vremea să se mai liniștească sub aspectul ploilor. Temperaturile vor mai crește duminică, atingând maxime și minime de 26, respectiv 14 grade C.

Citește și:

Vremea în București pe 7 zile. Ce anunță prognoza meteo ANM

sursa foto: oradeaindirect