Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Ploi torențiale și vijelii, în următoarele zile, în România. Când scăpăm de vremea rea și unde se va instala căldură sufocantă

A doua parte a lunii iulie va aduce temperaturi scăzute în mai multe regiuni din țară, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu. 

În cadrul unui interviu la Antena 3, directorul ANM a precizat că următoarele zile vor aduce temperaturi scăzute joi și vineri, însă începând cu 20 iulie, vremea se va încălzi.

”Joi, în regiunile sudice, vom avea perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care va persista și în zonele de deal şi de munte, pe arii restrânse în partea de centru, nord şi nord-vest a ţării.

Vineri, din nou în partea de vest, nord şi centru, deal şi munte, vorbim de perioade de instabilitate atmosferică accentuată, vorbim de averse ce vor avea caracter torenţial, intensificări de scurtă durată a vântului şi vijelii. În partea de sud-est, temperaturi care să aducă valori de 32 până la 33 de grade Celsius'', a spus Elena Mateescu, în direct la Antena 3.

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo. Codul galben de vreme severă, valabil până luni seara. Ce zone sunt vizate

De luni, în schimb, temperaturile din termometre vor crește.

”Săptămâna 20-27 iulie aduce în atenţia noastră valori medii apropiate de normalul climatologic doar în partea de sud-est şi în rest uşor mai coborâte şi de abia săptămâna 27 iulie-3 august şi următoarea săptămână 3 august-10 august, temperaturi uşor mai ridicate în partea de sud şi sud-est a ţării.

Vreme rea în aproape toată țara, cu temperaturi de 15 grade. ANM, cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate

Cu siguranţă vom actualiza aceste informaţii şi vom veni cu date nor. Cert este însă că pe termen scurt, mâine vom consemna temperaturi la scara întregii ţări, între 22 până la 32 de grade Celsius. O vreme aşadar călduroasă în orele amiezii, în special în partea de sud a ţării.”, a mai precizat șefa de la ANM.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro