Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo. Codul galben de vreme severă, valabil până luni seara. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo, valabilă până luni, la ora 20:00 și care vizează mai multe județe.

Codul galben de vânt, valabil până luni seara

Şase judeţe se vor afla luni, până la ora 20:00, sub Cod galben de vânt puternic, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vânt puternic în Moldova, Dobrogea și Muntenia

Astfel, în centrul şi sudul Moldovei, în nordul Dobrogei, precum şi în nord-estul Munteniei, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, între 55 şi 70 km/h.

Judeţele atenţionate de ANM sunt Vaslui, Galaţi, Brăila şi Tulcea în totalitate, iar parţial Bacău şi Vrancea.

Meteorologii anunță că vremea continuă să se răcească în cea mai mare parte a țării, iar ploile vor continua și în primele zile ale săptămânii 13 - 19 iulie.

În Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-esul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze de peste 65...75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri