Căutare Live

Prognoza meteo pentru luna noiembrie. Vremea cu temperaturi mici, lapoviță și ninsori

Prognoza ANM meteo pentru luna noiembrie. Iarna grea din noiembrie. Vremea cu temperaturi mici, lapoviță și ninsori

ANM meteo luna noiembrie

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luna noiembrie 2018. Vremea în penultima lună din aduce temperaturi ridicate în prima săptămână, urmând apoi ca iarna să-și intre în drepturi. Lapviță și ninsori, precipitații abundente și temperaturi scăzute anunță vremea ANM din noiembrie 2018.

ANM prognoza meteo noiembrie 2018

În prima decadă a lunii noiembrie, vremea va fi relativ caldă, păstrându-se caracteristici de vreme din luna octombrie, una foarte caldă, de altfel. Treptat, spre sfârșitul lunii noiembrie, vremea se schmbă radical: lapovița și ninsorile dau startul iernii.

Potrivit prognozei meteo ANM pentru luna noiembrie 2018, în nopţile senine, frigul este pătrunzător, bruma şi îngheţul la sol fiind fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre, de aceea vremea se vamenţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie.

Vremea în luna noiembrie anunțată de ANM nu va mai depăși temperaturi medii de 8ºC 8ºC.

Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie 2018 anunță că în zonele joase din Dobrogea şi Banat, dar şi în lunca Dunării mediile de temperatură se situează între 6 şi 8ºC.

În zonele de câmpie şi de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crişana şi Maramureş sunt caracteristice valori medii între 4 şi 6ºC.

În Transilvania, Bucovina şi în Subcarpaţii Moldovei, temperatura medie variază între 2 şi 4ºC. În zona montană joasă şi în depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între -2 şi 2ºC, iar în zona montană înaltă (peste 1500 m) aceste valori coboară sub -4 … - 2ºC.

ANM Prognoza meteo - temeperaturi maxime absolute în luna noiembrie în România

Destul de rar, aerul cald venit dinspre bazinul Mediteranei pătrunde până la latitudinea ţării noastre, situaţie în care se pot înregistra temperaturi mari, neobişnuite pentru această lună, ce pot ajunge până în jurul valorii de 30ºC. Astfel de temperaturi extreme s-au înregistrat, de exemplu, în anii: 1926, 1990, 1994 sau 2004. Temperatura maximă absolută a lunii noiembrie în România este 30,5ºC şi a fost înregistrată la Călăraşi în data de 1 noiembrie 1926.

ANM Prognoza meteo - temeperaturi maxime absolute în luna noiembrie în București

La Bucureşti, maxima absolută este de 29,4ºC, înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret, tot în data de 1 noiembrie 1926. Au existat şi ani în care s-au înregistrat temperaturi minime, la fel de neobişnuite pentru luna noiembrie, majoritatea sub -15ºC, ca de exemplu: 1993, 1989, 1975 sau 1948.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

ANM Prognoza meteo - temeperaturi minime absolute în luna noiembrie România, București

Temperatura minimă absolută din noiembrie în România este -30,8ºC, înregistrată la Vf.Omu, în data de 30 noiembrie 1957. La Bucureşti, minima absolută este de -19,4ºC, înregistrată în 26 noiembrie 1993, la Bucureşti-Băneasa.

ANM Prognoza meteo- precipitații în luna noiembrie în România

Regimul precipitaţiilor din noiembrie înregistrează o uşoară creştere faţă de luna precedentă, observându-se o creştere a cantităţilor lunare în sudul şi sud-vestul ţării precum şi în vestul şi nord-vestul acesteia ca urmare a aportului de aer umed dinspre Marea Mediterană. În aceste zone, mediile multianuale, sunt cuprinse între 50 şi 75 l/m2.

Cantităţi lunare, medii multianuale, între 20 şi 50 l/m2 sunt caracteristice Dobrogei, estului Munteniei, Moldovei şi celei mai mari părţi a Transilvaniei. Valori între 75 si 100 l/m2 se înregistrează în zona montană înaltă. Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din noiembrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 357,9 l/m2 , la Dr. Tr. Severin, în anul 1937.

ANM Prognoza meteo- precipitații în luna noiembrie în București

La Bucureşti, maxima absolută lunară de precipitaţii este de 224,5 l/m2 , înregistrată la Bucureşti-Afumaţi, în anul 1966. Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii căzută în 24 de ore, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este 146,8 l/m2 (Dr. Tr. Severin, 6 noiembrie 1937).

sursa: ANM

Cu umbrele sau fără? Prognoza meteo pentru weekend în București. Se SCHIMBĂ vremea în Capitală!... Vremea în luna noiembrie. ANM a anunțat cum va fi clima în luna noiembrie...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri