Antena Căutare

Prognoza Meteo, 1 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 1 august. Se anunță din nou o zi caniculară în cea mai mare parte a României și nu vom scăpa de disconfortul termic extrem de accentuat.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de duminică, 1 august 2021 | sursa foto: Profimedia

După o sâmbătă ce a stat sub semn de Cod galben și portocaliu, duminică, 1 august 2021, va fi o zi marcată de temperaturi caniculare și disconfort termic deosebit de accentuat în cea mai mare parte a României. Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 40 de grade Celsius, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Oltenia, sudul Munteniei și Banat. Minimele înregistrate se vor situa între 16 și 25 de grade și în zonele de depresiuni ar putea să coboare chiar și la 12 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil și fenomenul se va accentua în timpul serii și pe parcursul nopții, în special în regiuni precum vestul, nordul și o parte din centrul țării, dar mai ales în zonele de munte și nu este exclus să avem parte de instabilitate atmosferică, înnorări temporare, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Prognoză meteo 1 august 2021, București

În București, vremea anunță o nouă zi caniculară. Duminică, 1 august 2021, locuitorii din Capitală se vor confrunta cu temperaturi ridicate și un disconfort termic accentuat.

Citește și: Vremea în luna august 2021. Ce temperaturi aduce ultima lună de vară

Gradele din termometre se vor situa la cel mult 38 de grade Celsius și nu vor coborî mai jos de 21-23 de grade Celsius.

Vremea la mare, 1 august 2021

Pe litoral, prognoza meteo pentru duminică, 1 august 2021, anunță o zi călduroasă, cu disconfort termic accentuat. Turiștii care doresc să stea la plajă trebuie să știe că temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade Celsius și minimele nu vor coborî mai jos de 23-25 de grade Celsius. Deși cerul o să fie variabil, temperatura mării se va situa între 25-27 de grade Celsius.

Vremea la munte, 1 august 2021

Mai ales în zonele de munte, cerul se anunță a fi variabil și va prezenta înnorări temporare, pe alocuri accentuate, mai ales în a doua jumătate a zilei, spre seară și în timpul nopții. Ar putea fi resimțite intensificări ale vântului și sunt șanse să apară vijelii cu caracter pronunțat, descărcări electrice și căderi de grindină. Totuși, meteorologii anunță că aversele cu caracter torențial vor apărea doar în anumite zone, precum cele din Carpații Occidentali și partea de nord a celor Orientali.

Prognoza meteo pentru perioada 1 - 9 august 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane

Alertă Meteo! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în multe județe din țară pentru sâmbătă, 31 iulie 2... Prognoza Meteo, 2 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x