Antena Căutare

Prognoza Meteo, 1 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Joi, 1 iulie 2021, temperaturile sunt în scădere față de zilele precedente, iar ploile își faca apariția pe întreg teritoriul țării.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei Galerie
Joi, 1 iulie 2021, temperaturile sunt în scădere față de zilele precedente, iar ploile își faca apariția pe întreg teritoriul țării. | Profimedia

Începutul lunii iulie vine cu puțină răcoare și temperaturi ușor mai scăzute, în special prin vestul, nordul și centrul țării. În sud și în est vremea se păstrează călduroasă, însă instabilitatea atmisferică se va accentua.

Așteptăm furtuni în cea mai mare parte a țării astăzi, care vor lăsa cantități mari de apă în prima parte a zilei, prin vestul, centrul și nordul țării. Se vor înregistra cam 40 de litri de apă pe metrul pătrat.

Ploile se vor muta și prin sud și sud-est în cea de-a doua parte a zilei.

Mâine vremea va fi și mai plăcută din punct de vedere termic, pentru că temperaturile sunt în scădere. Maximele termice se vor încadra între 22 și 31 de grade Celsius, iar prin sud-vestul țării se păstrează foarte caldă atmosfera. De asemenea, sunt așteptate furtuni care vor lăsa în urma lor cantități mari de apă, însă vom avea parte și de perioade cu soare.

Sâmbătă temperaturile vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade Celsius, iar după-amiază și seara vom avea parte de averse însoțite de fenomene electrice, vânt, fulgere și tunete. Se vor aduna cantități mari de apă și este posibil să cadă și grindină.

Vremea în București, 1 iulie 2021

În Capitală vom aveam cel mult 32 de grade Celsius astăzi, însă după-amiază își vor face apariția precipitațiile însoțite de tunete, fulgere, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La noapte minima va coborî până la 19 grade Celsius și va continua să ploua, iar mâine temperaturile în București nu mai depășesc 29 de grade Celsius.

Sâmbătă nu se schimbă nimic din punct de vedere termic, se vor înregistra 29 de grade Celsius, iar noaptea minima va fi de 16 grade Celsius.

Vremea la mare, 1 iulie 2021

Pe litoral avem o zi cu vreme destul de frumoasă, temperaturile sunt mai scăzute și aici. Se vor înregistra 25 de grade Celsius în Vama Veche, 26 grade Celsius în Costinești și Neptun, iar 27 grade Celsius în Mamaia. Temperatura apei mării se va încadra între 22-23 grade Celsius.

Nici la mare nu vom scăpa de momentele cu ploaie. Așadar, vom avea parte de precipitații însoțite de fenomene electrice, în special seara și noaptea.

Vremea la munte, 1 iulie 2021

La munte instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența din plin, sunt așteptate furtuni care vor lăsa în urma lor cantități foarte mari de apă, ele pot depăși 60 - 70 de litri pe metru pătrat, iar temperaturile pornesc de la 15 grade Celsius. Așadar, se vor înregistra 15 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 19 grade Celsius în Sinaia, 20 grade Celsius în Păltiniș, iar 21 grade Celsius în Stâna de Vale.

Prognoza meteo 1 iulie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 24 grade

Oradea – 26 grade

Suceava – 24 grade

Cluj Napoca – 24 grade

Miercurea Ciuc – 22 grade

Iași – 27 grade

Timișoara – 29 grade

Sibiu – 24 grade

Brașov – 23 grade

Galați – 25 grade

Craiova – 30 grade

București – 29 grade

Constanța – 25 grade

Alertă meteo de cod portocaliu! Ce zone sunt vizate de vijelii puternice, grindină și ploi abundente... Alertă meteo! Cod galben de caniculă și cod portocaliu de ploi torențiale. Ce zone sunt vizate de vremea rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x