Antena Căutare

Prognoza meteo 19 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru miecuri, 19 iunie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România.

harta romaniei cu simboluri prognoza meteo pusa pe drapelul tarii
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru miecuri, 19 iunie 2024. Descoperă cum va fi vremea în România. | Shutterstock.com

Miercuri, maximele pot ajunge și până la 37 de grade Celsius și vor fi nopți tropicale. Citește prognoza meteo și descoperă cum va fi vremea pe 19 iunie 2024.

Prognoza meteo 19 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Cod galben de caniculă! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor pe 17 și 18 iunie și care vor fi temperaturile maxime

Articolul continuă după reclamă

Vremea în România miercuri, 19 iunie 2024. Cod portocaliu de caniculă

Conform prognozei pentru miercuri, valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Pe 19 iunie 2024 va intra în vigoare un cod portocaliu în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.Vremea va fi însorită în cea mai mare parte a timpului, dar unele înnorări temporare și averse vor fi posibile la munte, în nord și doar local în rest.

Prognoza meteo 18 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod galben de caniculă! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor pe 17 și 18 iunie și care vor fi temperaturile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x