Antena Căutare

Cod galben de caniculă! Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor pe 17 și 18 iunie și care vor fi temperaturile maxime

Meteorologii au meis cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă pentru zilele de luni și marți(17 și 18 iunie 2024).

Colaj cu căldura Galerie
Meteorologii au emis două avertizări cod galben de caniculă | Shutterstock

Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Telorman, Gorj, Dâmbovița, București, Ilfov, Prahova, Călărați, Ialomița, Constanța, sunt pe 17 iunie 2024 sub cod galben de caniculă.

Citește și: Cum va fi vremea până la jumătatea lui iulie. Ce au anunțat meteorologii despre începutul lunii lui Cuptor

Cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat și caniculă pe 18 iunie 2024

Articolul continuă după reclamă

Marți, 18 iunie 2024, codul galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat și caniculă se extinde.

Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Ilfov, București, Gorj, Ialomița, Călărași, sunt vizate de cod galben de caniculă pe data de 18 iunie 2024.

Citește și: Fenomen rar şi spectaculos pe cer. Ce este „Manhattanhenge” și unde s-a văzut. Imagini inedite

„În intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată”, au precizat mereorologii, potrivit meteromania.ro.

Pentru penultima săptămână din luna iunie meteorologii anunță temperaturi mai ridicate și ploi mai puține decât ar fi normal pentru această perioadă.

„Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale”, au precizat meteorologii.

Pentru ultima săptămână din iunie meteorologii anunță cantități de precipitații normale pentru perioada această perioadă a anunlui și tmeperaturi mai ridicate în sudul țării.

„Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale”, se arată în estimarea meteorologilor.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 19 iunie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben de caniculă în mai multe zone ale țării. Meteorologii au anunțat un val de căldură puternic în to...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x