Antena Căutare

Prognoza meteo, 2 august 2020: Temperaturile sunt în ușoară scădere, însă nu scăpăm în totalitate de caniculă

Vremea va fi în general frumoasă, dar și călduroasă, mai ales la orele amiezii și ale prânzului, în special în regiunile sudice.

Prognoza meteo, 2 august 2020: Temperaturile sunt în ușoară scădere, însă nu scăpăm în totalitate de caniculă
Prognoza meteo 2 august

Conform prognozei de la Administrația Națională de Meteorologie, a doua zi din august va fi cu vreme frumoasă și vom scăpa de temperaturile caniculare în anumite zone.

Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, va fi mai mare în zonele de deal și de munte, izolat. Acestea se vor semnala după orele amiezii și în special seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade.

Maramureș – cerul va fi variabil, iar maximele din termometre vor ajunge până la 25 – 28 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 9 și 13 grade.

Crișana maximele nu vor depăși 30 de grade Celsius. Astfel, mercurul din termometre nu va urca peste 29 de grade, iar minimele anunțate vor fi cuprinse între 10 și 18 grade.

Banat tempertaurile maxime anunțate de către meteorologi vor fi de 28 până la 30 de grade Celsius cu minime 10 și 18 grade.

Transilvania – cerul va fi senin și vreme frumoasă, chiar dacă valorile din termometre nu vor indica temperaturi caniculare. În regiune maxima zilei va fi de 38 de grade Celsius, valorile minime se vor încadra între 5 și 15 grade.

Moldova – cerul va fi temporar noros, însă temperaturile caniculare vor fi resimțite în regiune. Maximele vor ajunge până la 30 de grade Celsius, iar minimele până la 11 – 17 grade Celsius.

Oltenia – meteorologii anunță vreme caldă în cea mai mare parte a zilei. Aici mercurul din termometre va urca până la 32 de grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi încadrate între 12 și 18 grade.

Muntenia – meteorologii anunță caniculă și local disconfort termic accentuat. Mercurul din termometre va urca până la 32 de grade celsius, iar în cazul minimelor nu va coborî mai mult de 12 grade.

Dobrogea – se anunță cer senin și vreme caldă. Maximele din teritoriu vor ajunge până la 30 de grade. În timpul nopții, se vor înregistra minime cuprinse în intervalul 15 – 21 de grade.

Vremea în București

În Capitală, astăzi meteorologii anunță vreme frumoasă și temperaturi caniculare. Cerul va fi variabil, iar valorile maxime înregistrate la București vor fi de 30 – 31 de grade Celsius. Minimele din timpul nopții se vor situa în intervalul de 17 până la 19 grade.

Vremea la mare

La mare, meteorologii anunță cer variabil și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele termice de la Constanța vor fi de 25 și 26 de grade Celsius, iar minima va fi de 18 de grade.

Vremea la munte

La munte, vreme va fi în general frumoasă. Izolat, pe arii restrânse, după orele amiezii se vor semnala ploi și averse precum descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile maxime se vor încadra între 25 de grade în Transilvania și 26 de grade în Maramureș.

Ploi și grindină în județele în care nu e caniculă. ANM a emis un Cod roşu de averse şi vijelii... Se întorc ploile și furtunile, în România! Unde va mai fi caniculă și unde se vor rupe norii, în următoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x