Antena Căutare

Prognoza meteo 21 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Potrivit prognozei meteo, pe 21 august 2024 va fi caniculă în aproape toată ţara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sud, sud-est şi vest şi pe arii restrânse în rest. Așadar, disconfortul termic va fi unul ridicat pe parcursul zilei de miercuri.

Prognoza meteo 21 august 2024 | Profimedia

Valul de căldură va persista și pe 21 august 2024. În vestul teritoriului instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar valorile termice vor fi uşor mai scăzute faţă de ziua precedentă, potrivit observatornews.ro.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi de la 8...10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 22...24 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii, când se vor semnala averse şi descărcări electrice în Banat, Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania şi în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...35 l/mp. În special în regiunile vestice, vântul se va intensifica în timpul ploilor, cu rafale în general de 50...70 km/h, vor fi vijelii şi condiţii pentru grindină.

Articolul continuă după reclamă

În Capitală valul de căldură persistă. Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 36 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Cod galben și cod portocaliu de caniculă pe 21 august 2024

Pentru data de 21 august 2024 meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentală:

„În Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, estul Olteniei și Dobrogea continentalăva fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade”, au precizat meteorologii.

De asemenea, meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

„În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade”, au precizat meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni! Prognoza meteo pentru 19 august-2 septembrie 2024. Ce urmează

Prognoza meteo 21 august 2024 în cele mai importante orașe din România

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România pe 21 august 2024:

București: 37 de grade Celsius

Constanța: 32 de grade Celsius

Craiova: 37 de grade Celsius

Timișoara: 35 de grade Celsius

Sibiu: 34 de grade Celsius

Brașov: 33 de grade Celsius

Galați: 36 de grade Celsius

Oradea: 35 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 34 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 31 de grade Celsius

Iași: 37 de grade Celsius

Baia Mare: 36 de grade Celsius

Suceava: 34 de grade Celsius

Alertă ANM! Cod roșu și cod portocaliu de caniculă în mai multe zone ale țării. Ce ne avertizează meteorologii... Alertă ANM! Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. Ce județe sunt vizate de avertizarea meteo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x