Antena Căutare

Prognoza meteo 22 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Potrivit prognozei meteo, pe 22 august 2024 valul de căldură va persista în Muntenia, estul Olteniei, sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, unde va fi caniculă. Indicele temperatură umezeală (ITU) urmează să depăşească pragul critic de 80 de unităţi, ceea ce va produce un discomfort termic ridicat în zonele menționate.

Prognoza meteo 22 august 2024 | Profimedia

În celelalte regiuni valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente şi se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice acestei date, potrivit observatornews.ro.

Pentru data de 22 august meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală: „În cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, iar noaptea va fi tropicală cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade”, au precizat metorologii.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni! Prognoza meteo pentru 19 august-2 septembrie 2024. Ce urmează

Tot pe 22 august este în vigoare și cu cod galben. Fenomenele vizate unt: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat. Zone afectate sunt județele Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipiul București.

Articolul continuă după reclamă

„Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv în județele Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipiul București unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 37...38 de grade”, au precizat meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo până pe 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă. Anunțul ANM pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo 22 august 2024. Care sunt temperaturile maxime de joi

Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, până în jurul a 38 de grade izolat în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime se vor situa în general între 12 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi seara, local la munte şi pe arii restrânse în centru, sud şi est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor, în general cu viteze de 40...60 km/h. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Noaptea şi dimineaţa, pe areale mici, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală valul de căldură se va intensifica uşor, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

Temperaturile maxime în cele mai importante orașe din România pe 22 august 2024:

București: 38 de grade Celsius

Constanța: 35 de grade Celsius

Craiova: 36 de grade Celsius

Timișoara: 32 de grade Celsius

Sibiu: 30 de grade Celsius

Brașov: 30 de grade Celsius

Galați: 38 de grade Celsius

Oradea: 29 de grade Celsius

Cluj-Napoca: 29 de grade Celsius

Miercurea Ciuc: 29 de grade Celsius

Iași: 32 de grade Celsius

Baia Mare: 29 de grade Celsius

Suceava: 27 de grade Celsius

Alertă ANM! Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. Ce județe sunt vizate de avertizarea meteo... Cod portocaliu de caniculă pentru București și alte zone ale țării. Câte grade se vor înregistra în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x