Antena Căutare

Prognoza meteo 25 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Miercuri, 25 august 2021, vremea continuă să se răcorească și vom avea parte de precipitații semnificative în mai multe regiuni ale țării.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Miercuri, 25 august 2021, vremea continuă să se răcorească și vom avea parte de precipitații semnificative în mai multe regiuni ale țării. | Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme severă pentru ziua de 15 august 2021. Un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, valabil în intervalul 24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00.

Meteorologii au anunțat și un cod portocaliu de vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și cantități mari de apă în jumătatea nordică a Moldovei, avertizarea fiind valabilă în intervalul 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00.

"În intervalul menționat, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60 - 80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 - 40 l/mp și izolat 50 - 60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.", au anunțat meteorologii despre codul portocaliu, conform meteoromania.ro.

Cerul se va menține înnorat în toată țara, mai puțin pe litoral, iar precipitațiile își vor face simțită prezența în Transilvania, Moldova, Maramureș, Banat și Muntenia. Vântul va sufla puternic la munte, iar în nodul Moldovei vom avea parte de vijelii puternice.

Citește și: Alertă meteo! Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii. Ce zone sunt vizate de avertizări cod galben și portocaliu

Temperaturile continuă să se răceasă. Astfel, valorile maxime se vor încadra între 20 - 31 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 9 -18 grade Celsius, iar pe litoral între 17 - 21 grade Celsius.

Prognoză meteo 25 august 2021, București

Ziua de miercuri aduce în București soare în prima parte a zilei, însă în cea de-a doua parte sunt așteptate precipitații de scurtă durată. Cerul se va menține variabil, iar spre seară se vor arăta norii.

Vântul va sufla slab și moderat, temperaturile maxime se vor situa între 30 - 32 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 15 - 17 grade Celsius.

Prognoză meteo 25 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 23°C

Timișoara – 22°C

Baia Mare – 22°C

Craiova – 28°C

Sibiu – 21°C

București – 32°C

Constanța – 28°C

Galați – 30°C

Brașov – 24°C

Miercurea Ciuc – 21°C

Iași – 22°C

Cluj-Napoca – 21°C

Suceava – 19°C

Vremea la munte, 25 august 2021

Temperaturile sunt în scădere și la munte, acolo unde ziua de miercuri aduce cer mai mult noros și precipitații pe aproape toată durata zilei. Se vor semnala precipitații torențiale, fenomene electrice, intensificări ale vântului, cantități mari de apă și vijelii.

Temperaturile maxime se vor situa între 20 -25 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 9 - 14 grade Celsius. Așadar, se vor înregistra 9 grade Celsius la Ceahlău Toaca, 16 grade Celsius la Păltiniș,18 grade Celsius la Stâna de Vale și 23 grade Celsius la Sinaia.

Vremea la mare, 25 august 2021

Vremea la mare se va menține în general frumoasă, vor exista perioade cu soare, dar și perioade în care norii vor acoperi cerul. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt de 10%.

Tempeaturile maxime se vor încadra între 26 - 31 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 17 - 21 grade Celsius. Se vor înregistra 28 grade Celsius în Mamaia, Vama Veche și Costinești.

Alertă meteo! Meteorologii anunță ploi torențiale și vijelii. Ce zone sunt vizate de avertizări cod galben și portocaliu... Alertă ANM! Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni și ploi torențiale. Ce zone din țară sunt cel mai afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x