Antena Căutare

Prognoza Meteo, 27 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Duminică, 27 iunie 2021, vremea se menține foarte călduroasă în cea mai mare parte a țării, însă își vor face apariția și aversele însoțite de descărcări electrice, vijelii și intensificări ale vântului.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Duminică, 27 iunie 2021, vremea se menține foarte călduroasă în cea mai mare parte a țării, însă își vor face apariția și aversele însoțite de descărcări electrice, vijelii și intensificări ale vântului. | profimedia

Finalul acesta de săptămână vine cu temperaturi foarte ridicate pe întreg teritoriul țării, dar și cu o instabilitate atmosferică ce se va manifesta printre precipitații semnificative, vijelii, tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul se va menține variabil, cu înnorări temporar accentuate. Aversele însoțite de descărcări electrice și vânt puternic de scurtă durată își vor face apariția în sud, centru, est, la munte şi izolat în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici se vor menţine condiţiile de grindinã şi vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial și se vor strânge cantități de apă de până la 20 - 30 l/mp. În ceea ce privește temperaturile maxime din data de 27 iunie 2021, se vor înregistra 25 de grade Celsius în estul Transilvaniei şi 34 de grade Celsius în vestul şi sudul Olteniei, în timp ce minimele se vor încadra între 12 - 13 grade Celsius.

Duminica vremea se va menține călduroasă în prima parte a zilei, vântul va sufla slab și moderat, însă va avea unele intensificări la altitudini mari. Șansele de precipitații sunt mari, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zonele montane și submontane, local în regiunile sudice, sud-estice și centrale,iar izolat în restul țării.

Vremea în București, 27 iunie 2021

La noaptea se va întregistra o temperatură minimă de 18 -19 grade Celsius, cerul se va menține înnorat și vor apărea precipitațiile însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Duminică, 27 iunie 2021, temperaturile se apropie de normalul acestei perioade, însă vor fi la fel de ridicate. Disconfortul termic va crește după-amiază și își vor face simțită prezența ploile, care vor aduce cu ele vijelii, grindică și vânt puternic.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 30 - 31 de grade Celsius în Capitală, în timp ce temperaturile minime vor atinge 17 -19 grade Celsius.

Prognoză meteo 27 iunie 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 30°C

Timișoara – 32°C

Baia Mare – 28°C

Craiova – 32°C

Sibiu – 27°C

București – 31°C

Constanța – 28°C

Galați – 29°C

Brașov – 25°C

Miercurea Ciuc – 24°C

Iași – 27°C

Cluj-Napoca – 28°C

Suceava – 26°C

Vremea la munte, 27 iunie 2021

La munte temperaturile vor începe să mai scadă și vremea se va menține instabilă. Vor exista ploi cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină, mai ales după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intesificări la altitudini mai mari.

Se vor înregistra 20 de grade Celsius în Rânca și Pălținiș, 22 de grade Celsius în Stâna de Vale, Sinaia și Ceahlău, iar 23 grade Celsius în Semenic.

Vremea la mare, 27 iunie 2021

Și la mare vremea va fi instabilă. Își va face apariția soarele, însă cerul va fi acoperit de nori ce va aduce precipitații semnificative spre seară.

Se vor înregistra 28 garde Celsius în Neptun, Vama Veche, Costinești, Mangalia și Sulina, iar 29 grade Celsius în Mamaia.

Cod galben de ploi și vijelii în toată țara. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor... Alertă meteo! Cod galben de ploi și caniculă. În ce zone va fi cel mai cald și în ce regiuni sunt așteptate vijelii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x