Antena Căutare

Prognoza Meteo, 5 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Adiminstrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în majoritatea regiunilor, la începutul lunii august. Joi, vremea se va menține caldă, iar instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în multe orașe din țară.

Prognoza Meteo, 5 august 2021.
Prognoza Meteo, 5 august 2021 | shutterstock

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, în Oltenia şi Muntenia va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în jumătatea de sud-est şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

În acelaşi timp va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică, la început în vest, apoi şi în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului ce vor depăşi 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi pe alocuri vijelii şi grindină, potrivit Observator.

Cum va fi vremea în București pe 5 august

De miercuri până joi dimineață, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19-22 de grade.

După canizulă în București, se anunță vreme răcoroasă, potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de ANM.

Prognoza meteo 5 august 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 30 de grade

Oradea – 31 de grade

Suceava – 31 grade

Cluj Napoca – 29 grade

Miercurea Ciuc – 31 grade

Iași – 32 de grade

Timișoara – 31 de grade

Sibiu – 32 grade

Drobeta - 36 grade

Brașov – 32 grade

Galați – 34 de grade

Craiova – 39 de grade

București – 39 de grade

Constanța – 30 grade

Pentru începutul lunii august 2021, meteorologii anunță cantități însemnate de precipitații și răcirea bruscă a vremii în toată țara.

În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil însemnate cantitativ, iar în rest se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice.

Cod galben de caniculă și furtuni. În ce zone va fi cel mai cald și unde va ploua torențial... Cod portocaliu de caniculă și vijelii! În ce zone sunt așteptate ploi torențiale și grindină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x