Prognoza Meteo, 6 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Chiar dacă de cateva zile în care temeperaturile s-au reapropiat de cele normale ale acestei perioade, ANM a anunțat din nou ploi în mare parte a țării, începand de duminică, 6 iunie 2021.

Prognoza meteo, 6 iunie 2021

Profimedia

Vom avea parte de înnorari accentuate, care se vor semnala încă din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Crișana, iar în a doua parte a nopții și în Dobrogea și pe arii mult mai restrânse în restul teritoriului.

Prognoza meteo, 6 iunie 2021

Precipitatiile vor avea caracter torențial, astfel că, se vor înregistra cantități mari de apă, mai ales în nord, centru și în zonele montane, unde poate ar putea apărea și grindina. Totodată, vântul va fi în general slab și moderat, cu intensificări scurte doar în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade Celsius, iar cele maxime intre 19 si 28 de grade Celsius.

Vom avea parte și de perioade cu averse, ce vor fi insotite de descărcări electrice, mai ales în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, dar si in mare parte a Moldovei, local în Crișana, iar pe parcursul noptii ploile se vor extinde si in Dobrogea și pe suprafete mult mai mici în restul tarii.

29 de grade este maxima ziei. Ploile cuprind jumătate de țară. Vor exista ploi la munte. Cantitățile pot depăși 15-20 litri pe metrul pătrat.

Vremea in Bucuresti, 6 iunie 2021

Duminică, 6 iunie 2021, în Capitală vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei și spre seară, atunci când vor fi perioade cu averse slabe însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat cu scurte intensificări pe durata ploilor. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 25-26 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Vremea la mare, 6 iunie 2021

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua, când temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 de grade, iar cele minime de 15... 16 grade. Temperatura apei mării va fi de 17...18 grade.

Vremea la munte, 6 iunie 2021

La munte, vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate temporar pe durata zilei și mai ales spre seară, când își vor face apariția averse cu descărcări electrice. Precipitațiile vor fi torențiale, acumulandu-se pe spații restrânse, până la 15- 25 l/mp.Așa că, vor exista și condiții de grindină. În timpul nopții precipitațiile se vor diminua, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu scurte intensificări doar pe timpul ploilor.

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă de timp la care ne situăm. Valoarea maxima va fi de 20 de grade Celsius, iar cea minimă de 10 grade Celsius.

Prognoza meteo 6 iunie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 22 de grade

Oradea – 25 de grade

Suceava – 22 grade

Cluj Napoca – 23 grade

Miercurea Ciuc – 19 grade

Iași – 23 de grade

Timișoara – 25 de grade

Sibiu – 22 grade

Brașov – 20 grade

Galați – 23 de grade

Craiova – 26 de grade

București – 23 de grade

Constanța – 20 grade

Ultimele știri