Căutare Live

Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020. Ce ne așteaptă în săptămânile ce urmează

Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020. Urmează zile deosebit de călduroase, dar și ploi abundente. De asemenea în majoriattea regiunilor temperaturile se vor apropia de cele specifice perioadei chiar dacă va exista instabilitate atmosferică. Vezi prognoza meteo pentru fiecare regiune

Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020.

pexels.com

Vreme Banat: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Pe parcursul intervalului de prognoză regimul termic va avea variații de la un normal al perioadei spre valori sub cele caracteristice zonei.

Astfel, maximele mediate pe regiune, vor fi de 22 de grade în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai, în timp ce în rest se vor situa între 23 și 25 de grade.

Mediile minimelor se vor încadra între 10 și 14 grade, cu valori mai mici, în jurul a 8 grade în data de 22 mai. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 mai și din nou în intervalul 24 – 29 mai. Vor fi mai ales fenomene specifice instabilității atmosferice.

Vremea Crișana: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

În cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternațe termice, între zile cu vreme răcoroasă și zile cu valori termice apropiate de normal.

Valorile maxime mediate pe regiune vor varia între 20 și 24 de grade, cele mai scăzute temperaturi, urmând a se înregistra în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai.

Temperaturile minime vor fi în general cuprinse între 10 și 12 grade, mai scăzute în 22 mai când vor coborî spre 8 grade. Va ploua pe arii restrânse în 19 mai, însă după data de 24 mai probabilitatea să plouă pe arii mai extinse va fi ridicată. În general ploile vor fi asociate unor manifestări de instabilitate atmosferică.

Ramona Olaru a fost înlocuită la Neatza cu Răzvan și Dani! Așa arată prognoza meteo, în stilul Cătălin Oprisan: „Bună dimineața, dragilor!”

Vremea Transilvania: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Vremea va fi schimbătoare, cu variații termice chiar semnificative. În primele zile valorile maxime mediate pe zonă vor fi de 22 și 24 de grade, în 21 și 22 mai vor scădea semnificativ, ajungând la 18 grade, iar în intervalul 23 – 31 mai, vor varia între 20 și 24 de grade.

Temperaturile minime vor oscila ușor la început, cu medii de 10 și 12 grade, însă vor marca o scădere accentuată, spre 4 grade, în 22 și 23 mai, după care vor crește ușor, până la valori în jur de 8 grade.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

Probabilitatea pentru manifestări caracteristice instabilității atmosferice va fi ridicată în 19 și 20 mai, când se vor semnala cu caracter local, și din nou după 24 mai, pe arii mai extinse.

Vremea Maramureș: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Intervalul de prognoză se va încadra în regimul termic specific perioadei, cu alternațe termice.

În consecință, la nivelul regiunii, se vor înregista maxime cuprinse între 18 și 24 de grade, cu cele mai reci zile în 21, 22, 25 și 26 mai.

Temperaturile minime vor avea variații semnificative în prima săptămână, de la valori medii de 8 și 10 grade la început, spre 4 și 6 grade în a doua jumătate, iar în săptămâna următoare vor fi relativ constante, în jurul mediei de 10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 23 mai când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea Moldova: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii în jur de 24 de grade și minime de 10 și12 grade.

La mijlocul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni răcoroasă, chiar rece în timpul dimineților, cu medii ale valorilor maxime de 17 și 19 grade și minime ce vor scădea spre 6 grade.

După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, astfel încât, până la finalul celor două săptămâni, se va atinge o medie a valorilor maxime de 26 de grade și de 11 și 13 grade pentru minime. Se vor semnala averse locale în 19 și 20 mai, dar cu o probabilitate mai mare și în intervalul 24 – 28 mai.

Vremea Dobrogea: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile specifice acestei perioade, respectiv, maxime în general de 20 și 22 de grade și minime în jur de 14 grade. Și în această regiune zilele de 21 și 22 mai vor fi răcoroase, cu maxime în jur de 18 grade și minime, în medie de 9...10 grade.

Ulterior se va încălzi treptat de la o medie a valorilor maxime de 20 de grade, până spre 23...24 de grade la finalul intervalului. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, media acestora urmând să ajungă din nou la 13...14 grade.

Cu o probabilitate destul de ridicată, vor fi averse posibil însemnate cantitativ în ziua de 20 mai. În restul intervalului regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor mai fi probabile în a doua săptămână de prognoză (mai ales în perioada 26-28 mai).

Vremea Muntenia: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Regimul termic diurn va fi caracterizat de alternanţe între zile cu vreme răcoroasă (în perioada 20–22 mai, dar cu o probabilitate mare şi în perioada 25-27 mai) când media maximelor va fi de 19...22 de grade şi zile cu valori termice normale, la o medie regională de 24...26 de grade.

Nopțile vor fi calde în primele zile ale săptămânii, cu o medie a temperaturilor minime de 13...14 grade, însă în 22 și 23 se va înregistra o scădere accentuată a acestora până spre 7...9 grade.

Pentru restul intervalului sunt prognozate minime, în general de 10...12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere în primele zile ale intervalului, astfel mai ales în 20 mai, pe arii extinse vor fi ploi, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și în perioada 25 – 28 mai.

Vremea Oltenia: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic diurn va fi caracterizat de alternanţe între zile în care la nivelul regiunii vor fi maxime de 20...22, caracterizând o vreme răcoroasă (în perioada 20–22 mai, dar cu o probabilitate mare şi în perioada 25-27 mai) şi zile cu valori termice normale, în general de 24...26 de grade, în restul intervalului.

Nopțile vor fi calde în primele zile ale săptămânii, cu o medie a temperaturilor minime de 13...15 grade, însă în 22 și 23 se va înregistra o scădere accentuată a acestora până spre 8...9 grade, apoi se va reveni la o medie de 10...12 grade, considerată normală pentru ultima decadă a lunii mai. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere în primele zile ale intervalului, astfel mai ales în 20 mai, pe arii extinse vor fi ploi, în general însemnate cantitativ.

Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată și în perioada 25 – 28 mai.

Vremea la munte: Prognoza meteo pentru 18-31 mai 2020

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi relativ caldă pentru această perioadă, cu o medie la nivelul zonei montane de 15...16 grade și minime de 6...8 grade.

La mijlocul săptămâni (20-22 mai) se va răci, încât maximele termice vor fi în jur de 10 grade, iar minimele, vor fi în general de 0...2 grade.

După acest interval se vor înregistra ușoare variații, însă tendința temperaturii va fi de creștere, spre medii ale maximelor de 14 de grade și de 6 grade pentru minime.

ANM, avertizare meteo de vreme rea. Ploi torențiale, vijelii și grindină, în perioada următoare. Zile răcoroase până la ... Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe zone din țară, în următoarele ore! Care sunt zonele vizate ...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri