Antena Căutare

Prognoza meteo pentru luna IULIE 2020. Val de căldură african peste România. Temperaturile vor urca până la 37 de grade celsius

Prognoza meteo pentru luna IULIE 2020. Urmează o lună caniculară pentru România. Un val de aer cald dinspre Africa va pătrunde în țară și va da peste cap termometrele. Vezi prognoza meteo pentru toată luna IULIE 2020

Prognoza meteo pentru luna IULIE 2020. Val de căldură african peste România. Temperaturile vor urca până la 37 de grade celsius
Prognoza meteo pentru luna IULIE 2020. Val de căldură african peste România. Temperaturile vor urca până la 37 de grade celsius

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), miercuri, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când local în zonele de munte şi izolat în rest, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, uşor mai ridicate pe litoral. În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menţine ridicat.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă va fi de 19...22 de grade.

METEO: Vremea pentru două săptămâni. 30-12 iulie. Luna IULIE aduce temperaturi caniculare în România

Joi, 2 iulie, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic va fi ridicat.

În regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar pe arii extinse seara şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de uşoară instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat.

Cum va fi în Capitală?

Bucureștiul va fi asaltat de caniculă după-amiaza, când maxima termică se va situa în jurul valorii de 35 de grade şi disconfortul va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 19...21 de grade.

Şi la sfârşit de săptămână tot cald se anunţă, cu vreme caniculară în regiunile sudice. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul, nordul şi centrul ţării.

Săptămâna 29.06.2020 – 06.07.2020

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice. Cantitatea de precipitații va fi uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi nordice.

Săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale ale perioadei în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în restul ţării vor fi excedentare.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitatea de precipitații va fi uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile centrale şi nordice.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

METEO pentru două sătămâni, perioada 30-12 iulie 2020. VREMEA LA MUNTE

La munte, media maximelor termice va avea variaţii între 19 şi 22 de grade, până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 şi 19 grade, iar minimele se vor situa între 9 şi 13 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Val de aer tropical peste România și alertă de caniculă. Zonele în care se vor resimți 40 de grade... Luna iulie a început cu temperaturi de foc. Bucureştiul se topeşte, iar ce urmează va fi și mai rău: Peste 50 de grade l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x