Antena Căutare

Prognoza meteo pentru perioada 26 septembrie - 28 octombrie 2022. Când vor fi temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. ANM a anunțat că în următoarea perioadă se va înregistra o creștere a temperaturilor.

Peisaj de toamnă
ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. | Shutterstock

Sfârșitul de septembrie va fi mai călduros decât în mod normal, la fel și începutul de octombrie. A doua lună de toamnă va debuta cu temperaturii medii cu valori ușor mai ridicate decât cele normale ale acestei peioade.

Prognoza meteo în perioada 26 septembrie - 28 octombrie 2022

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru următoarea lună: „Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021”, se arată în anunțul ANM.

Citește și: Ninge ca în povești! Este iarnă în toată regula la munte, unde utilaje de deszăpezire au fost scoase pe şosele VIDEO

Prognoza meteo în perioada 26.09.2022 – 03.10.2022

Pentru prima săptămână a intervalului prognozat, meteorologii anunță vreme mai caldă decât normalul peioadei și ploi abundente în unele zone ale țării:

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării”, au precizat meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea în perioada 19 septembrie - 17 octombrie 2022. Meteorologii au emis pognoza pentru următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo în perioada 03.10.2022 – 10.10.2022

În prima săptămână de octombrie meteorologii anunță tempeaturi ridicate și ploi în cantități normale pentru această perioadă.

„Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Începând cu 10 octombire, meteorologii anunță temperaturi appropriate d enormalul perioadei.

„Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Totodată, în săptămâna 17-24 octombire sunt așteptate perioade cu temperaturi appropriate de normalul perioadei.

„Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile”, au precizat meteorologii.

Meteorologii au precizat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mult timp înainte.

Prognoza meteo 23 septembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 24 septembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x