Antena Căutare

Risc de avalanșă la munte! Avertismentul meteorologilor în perioada 9-11 decembrie

Meteorologii ANM au emis risc de avalanșă la munte în perioada 9-11 decembrie. Informare Nivometeorologică.

Risc de avalanșă la munte! Avertismentul meteorologilor în perioada 9-11 decembrie
meteo

Meteorologii ANM au emis risc de avalanșă la munte în perioada 9-11 decembrie. Informare Nivometeorologică.

În zona montană înaltă stratul de zăpadă măsura în 09 decembrie ora 08:00, 65 cm la Vf. Omu şi 44 cm la Bâlea-Lac, din care ultimii 15 cm s-au depus în ultimele 24h. În următoare două zile temperaturile vor fi negative, cu temperaturi maxime cuprinse între -11 şi -6 grade, iar cele minime între -14 şi -10 grade. Intensificările vântului au favorizat formarea placilor de vânt. Vor fi ninsori temporare, slabe cantitativ, care vor depune un strat nou de până în 10 cm. Riscul de avalanşă se menţine moderat (risc 2) la altitudini de peste 1800 m. Sub 1800 m stratul de zăpadă este mic, iar riscul de avalanşă este neînsemnat.

Prognoza meteo 10 decembrie

Vremea din 10 decembrie se anunță deosebit de rece. Prognoza meteo anunță frig și burniță înghețată la București, ninsori la munte. Temperaturile minime scad semnificativ.

Vremea luni se schimbă radical. Temperaturile minime coboară până la -2 grade Celsius, iar ninsorile abundente fac ca stratul de zăpadă să crescă semnificativ. Vântul se întețește, dar rămâne slab spre moderat, la 26 km/h, cresc și șansele de precipitații în București, la 20%, dar crește și maxima zilei, la 3 grade Celsius. Parțial, cerul va fi înnorat.

Vremea în București 10 decembrie

Vremea la București se anunță mohorâtă cu cer parțial noros. Valorile maxime și minime nu vor depăși 2°C la amiază, iar pe timpul nopții vor coborî până la -2°C. Vântul va sufla cu 12 km/h dinspre V pe timpul zilei și cu 6 km/h dinspre V pe timpul nopții. Cantitățile de apă vor atinge 1 L/m². Pe timpul nopții va cădea burniță înghețată.

Prognoza meteo la munte 10 decembrie

La munte va ninge în prima zi din săptămâna 10-16 decembrie. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 3°C și -2°C. Cerul va fi complet acoperit de nori, iar vântul va sufla în rafale de 26 km/h pe timpul zilei și cu 4 km/h dinspre NV pe timpul nopții. Ninsorile vor continua și marți, iar temperaturile vor scădea până la -9 grade Celsius.

Cod galben de ceață, depuneri de gheață în 19 județe. Ce anunță meteorologii... ANM a emis alerte noi de vreme severă! Jumătate din țară este afectată! Ce se întâmplă cu vremea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x