Antena Căutare

România este amenințată de inundații! Cod ROȘU de viituri în două județe din țară

Hidrologii au emis, miercuri, noi avertizări Cod roşu de inundaţii, valabile pe durata următoarelor cinci ore, pe râuri din judeţele Hunedoara şi Neamţ.

România este amenințată de inundații! Cod ROȘU de viituri în două județe din țară
România este amenințată de inundații! Cod ROȘU de viituri în două județe din țară

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 2:00, vor fi viituri rapide, creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol, pe afluenţii râului Strei aferenţi sectorului aval de acumularea Subcetate - amonte S.H. Petreni (judeţul Hunedoara) şi pe afluenţii de dreapta ai Bistriţei aferenţi sectorului aval S.H. Straja - amonte S.H. Frunzeni (judeţul Neamţ).

Oficial! Planeta este în pragul valului doi al pandemiei de coronavirus. În ce stadiu se află România



Specialiştii menţionează că fenomenele hidrologice se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Valea Luncanilor - bazin inferior (judeţul Hunedoara) şi Doamna (judeţul Neamţ).

Românii care locuiesc în aceste zone sunt în pericol mare de inundații

Inundațiile fac ravagii în țară. A fost emis încă un cod roșu în România. Ce zone vor fi afectate

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce a participat la Ministerul Afacerilor Interne la o şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii, că riscul cel mai mare în perioada imediat următoare este pe râul Prut, zonă unde urmează să intre în ţară o viitură din Ucraina.

Imagini inedite în România! În timp ce pe litoral îmbulzeala e la ordinea zilei, de Sânziene s-a dansat cu distanțare - VIDEO

"Am făcut o analiză a riscurilor care există în perioada imediat următoare şi, evident, am stabilit care sunt toate măsurile care trebuie luate. În primul rând, legat de riscurile care există de apariţie a unor inundaţii, riscul cel mai mare îl avem pe Prut, unde urmează să intre în ţară viitura care vine dinspre Ucraina, unde există o mobilizare foarte mare din partea echipelor de la IGSU şi a celorlalte forţe implicate de la MAI, evident echipele de la Apele Române, care au luat un set de măsuri pentru a preveni eventuale riscuri

Riscul cel mai mare este în amonte de barajul de la Stânca Costeşti, care poate prelua cantitatea de apă estimată, în special în două localităţi, unde s-au luat măsurile pentru a încerca să prevenim inundaţiile şi unde, în mod evident, urmează să fie evacuate persoanele care sunt expuse riscului", a spus premierul, la finalul şedinţei, potrivit Agerpres.

Cum va fi vremea la mare și temperatura apei mării. Prognoza meteo pe litoral 14 zile... Veștile proaste ale zilei vin de la meteorologi. Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice și v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x