Căutare Live

România, între ploi torențiale, vijelii și ninsori! Zona din țară în care zăpada s-a așternut ca-n mijlocul iernii (VIDEO)

Vremea s-a răcit drastic în România, iar meteorologii nu au vești bune. În urmă cu puțin timp, aceștia au emis o avertizare de tip cod galben de vreme rea ce este valabilă pentru 18 județe. În același timp, la munte ninge ca-n mijlocul iernii, dovadă fiind imaginile furnizate de Salvamont Argeș.

România, între ploi torențiale, vijelii și ninsori! Zona din țară în care zăpada s-a așternut ca-n mijlocul iernii (VIDEO)

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe parcursul zilei de luni, până la ora 21:00, în Dobrogea, sud-estul Moldovei şi în Muntenia, mai ales în sudul şi estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

De asemenea, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

În estul Olteniei şi în sudul Transilvaniei va continua să plouă şi se vor acumula cantităţi de apă de 20 - 25 l/mp, după ce, în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantităţi de apă cuprinse, în general, între 25 şi 45 l/mp.

Iarnă în toată regula, în România, în mijlocul lunii aprilie. Zonele în care a nins din abunență, iar temperaturile au scăzut cu 22 de grade

Judeţele vizate de noua atenţionare cod galben sunt: Tulcea, Constanţa, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Olt, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Alba, Braşov şi Municipiul Bucureşti.

ANM precizează că fenomene similare de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Informare meteo de la ANM. Vânt puternic și temperaturi scăzute în toată țara, până luni seara

Zăpada s-a așternut la munte ca-n mijlocul iernii

De asemenea, vremea nu este prietenoasă nici la munte, unde a nins ca-n mijlocul iernii. Potrivit imaginilor furnizate de Salvamont Argeș, Transfăgărășanul se află sub zăpezi. De asemenea, vântul suflă cu putere, atingând chiar 75 de kilometri pe oră.

Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii şi grindină, în Dobrogea, sud-estul Moldovei şi în Muntenia... Vremea a schimbat foaia! A nins puternic la munte, iar ploile continuă până joi în mai multe zone din țară...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri