Antena Căutare

Se schimbă vremea! Când începe să se răcorească în toată țara: „Vom avea cu mai bine de 10 grade mai puțin!”

După săptămâni toride de vară, meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii. Directorul ANM a precizat că sunt așteptate temperaturi maxime de sub 30 de grade Celsius în a doua parte a aceste săptămâni.

ANM a anunțat o răcire bruscă de temperatură | Shutterstock

Începând cu 24 iulie 2024, sunt așteptate ploi care vor răcori atmosfera. Până joi, în toată țara temperaturile maxime vor scădea sub 30 de grade Celsius. În Capitală va fi o maximă de 27 de grade Celsius joi, 25 iulie.

Vremea se răcorește! Anunțul directorului ANM

Ploile își vor face simțită prezența „chiar din această după-amiază, în mod deosebit zonele montane, apoi în partea de centru, vest, sud-vest a țării. Acolo, canitățile de precipitații pot depăși 15-25 de litri pe metru pătrat. Vor fi posibile și căderi de grindină. Mai rămânem pe un fond de vreme caldă astăzi (n.r. 23 iulie), pentru că în sud și sud-est temperaturile se vor apropia – și vor depăși ușor – 35 de grade”, a spus Elena Mateescu.

„Astăzi intră în vigoare un cod galben pentru caniculă, însă de mâine vremea va fi instabilă, se va răcori chiar și în partea de sud-est a țării, astfel încât temperaturile la nivelul întregii țări să se situeze între 22 și 28, cel mult 29 de grade. În Capitală va fi o maximă în jurul a 27 de grade. Vorbim și de fenomene de instabilitate în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale însoțite de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, cu căderi de grindină și cantități de apă care pot depăși 25-35 de litri pe metru pătrat. Va mai fi vreme de plajă pentru că vorbim de intervale scurte în care consemnă averse cu caracter torențial. Chiar dacă vremea va fi în răcorire pe litoral 25 de grade ănseamnă vreme frumoasă”, a explicat directorul ANM Elena Mateescu pentru Digi24.

Articolul continuă după reclamă

Câte grade vor fi în România pe 25 și pe 26 iulie 2024

În Crișana scăderea de temperatură va fi semnificativă în perioada 24 – 26 iulie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 26...27 de grade. La finalul lunii iulie vremea va deveni din nou călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 32 și 34 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15...16 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie, dar va fi în creștere și după 2 august.

În Transilvania în zilele de 25 și 26 iulie maximele vor ajunge la valori de 24 de grade. Ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

În Maramureș în zilele de 25 și 26 iulie, maximele vor fi de 25 de grade Celsius.

În Moldova, pe 25 și 26 iulie vor fi maxime de 26 de grade Celsius. Vor fi ploi pe arii relativ extinse în 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă pot fi însemnate. Probabilitatea apariției ploilor va fi în creștere și după 2 august.

În Dobrogea În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33...34 de grade.

În Muntenia În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 27...28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33...34 de grade.

În Oltenia Valorile termice diurne vor marca o scădere treptată, de la o medie regională de 34 de grade în prima zi din interval, până spre 28 de grade în ziua de vineri (26 iulie), însă în zilele de duminică și luni (28 și 29 iulie) se va reveni la o medie de 33...34 de grade, potrivit meteoromania.ro.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Ce zone sunt afectate de valul de căldură... Prognoza meteo 24 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x