Antena Căutare

Se schimbă vremea! Cum vor fi temperaturile în țară în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un nou anunț cu privire la cum va fi vremea în perioada imediat următoare. Anunțul a venit în contextul schimbărilor bruște de temperatură din toată țara. În weekend vom avea parte de temperaturi neobișnuite pentru această perioadă în mai multe zone din țară.

Imagine cu Podul Basarb în momentul în care cerul însorit se acoperă de nori de ploaie. Galerie
Administrația Națională de Meteorologie a făcut un nou anunț cu privire la cum va fi vremea în perioada imediat următoare. | Shutterstock

În acest weekend toată România are parte de schimbări de temperatură conform precizărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Ultima lună de toamnă pare să ne surprindă cu vremea din această perioadă.

Deși până acum temperaturile au fost mai mari decât ar fi trebuit în ultima lună, se pare că vremea se strică chiar la început de Noiembrie. Toamna anului 2023 s-a dovedit una călduroasă pe parcursul lui Septembrie și Octombrie, însă din Noiembrie se pare că se schimbă vremea.

Citește și: Iarna anului 2023 se apropie! Cum va fi vremea în următoarele luni în România și când va ninge în Capitală

Ce se întâmplă cu vremea în luna Noiembrie

Ultima lună de toamnă a început cu temperaturi mai mari decât ar fi trebuit să se înregistreze în mod normal în această perioadă, mai ales în sudul și în sud-estul țării. Cu toate că și în această zonă se va strica vremea, pe parcursul lunii se vor mai înregistra temperaturi de până la 25 de grade Celsius, susțin meteorologii.

În restul țării, se pare că toamna a început să își intre cu adevărat în drepturi. Vremea va începe să se agite puternic în mai multe regiuni, unde sunt așteptate ploile, vântul puternic și averse care să le reamintească oamenilor ce înseamnă cu adevărat toamna.

Citește și: Ce vreme aduce începutul lunii noiembrie 2023. Vara în plină iarnă este acum o posibilitate. Prognoza meteo anunțată de ANM

Ciclonii din Oceanul Atlantic vor impacta și temperaturile din țara noastră în ciuda distanței de peste 2000 de kilometri. Încă de la începutul weekendului se vor înregistra temperaturi mai scăzute în toată țara, dar nu vor dura foarte mult în toate regiunile.

După o perioadă de câteva zile reci, meteorologii anunță că vor crește din nou temperaturile datorită unei mase de aer cald care va pătrunde în sud-vestul țării și care va mai persista o perioadă pe teritoriul țării noastre.

Citește și: Ninsoare de poveste pe Transalpina. Primii fulgi din an au creat un covor alb care a furat ochii turiștilor | VIDEO

În acest weekend în sudul și sud-estul țării se așteaptă din nou temperaturi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius. Vremea caldă îi încântă pe majoritatea oamenilor, însă medicii trag un semnal de alarmă pentru sănătate. Schimbările bruște de temperatură pot să ne îmbolnăvească foarte ușor și să ne dea ritmul biologic peste cap de cele mai multe ori.

Tot în acest weekend, în restul regiunilor din țara noastră vor fi temperaturi scăzute, cu adevărat reprezentative temperaturilor de toamnă. În aceste zone se așteaptă frig, ploi, averse, vânt foarte puternic. Cantitățile de apă vor ajunge până la 20-30 litri pe metru pătrat pe plan local, iar la munte această cantitate va putea fi depășită cu lejeritate. De asemenea, pot apărea tunete și fulgere mai ales în prima zi de weekend.

Citește și: Prognoza meteo 2 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea din luna Noiembrie este una diferită pentru zonele din țară. În timp ce în sudul și în sud-estul țării este încă o vreme caldă și plăcută, în restul țării apar ploile tomnatice care s-au lăsat atât de mult așteptate.

Prognoza meteo 2 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 3 noiembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x