Antena Căutare

Iarna anului 2023 se apropie! Cum va fi vremea în următoarele luni în România și când va ninge în Capitală

Meteorologii anunță o iarnă foarte liniștită. Temperaturile vor fi peste limitele climatologice, iar ninsorile vor fi slabe. Când își va face simțită prezența iarna și când vor apărea primele ninsori din țară.

Imagine cu o zonă din București surprinsă în timp ce ninge Galerie
Metereologii anunță o iarnă foarte liniștită. Temperaturile vor fi peste limitele climatologice, iar ninsorile vor fi slabe. Când își va face simțită prezența iarna și când vor apărea primele ninsori din țară. | Shutterstock

În perioada următoare în România se vor înregistra temperaturi din ce în ce mai scăzute, dar care nu vor atrage atenția meteorologilor. În țara noastră vremea va fi una plăcută chiar și pe timpul iernii, deoarece gradele din termometre nu vor scădea semnificativ, ci, din contră, vor indica temperaturi mai mari decât ar fi de așteptat în această perioadă.

Cu toate acestea, românii se pare ca au făcut deja trecerea la vestimentația mai groasă reprezentativă temperaturilor reci încă de la începutul lunii octombrie.

Citește și: Ce vreme aduce începutul lunii noiembrie 2023. Vara în plină iarnă este acum o posibilitate. Prognoza meteo anunțată de ANM

Cum va fi iarna anului 2023

Sfârșitul lunii octombrie a venit cu temperaturi scăzute care ne duc tot mai des cu gândul la iarnă și la celebrele sărbători. Anotimpul de iarnă nu este departe, însă se va mai lăsa așteptat o perioadă, deoarece încă se vor înregistra temperaturi peste media normală a acestei perioade.

Cu toate acestea, temperaturile din România încă sunt în dezechilibru. În timp ce în zona montană deja au căzut primii fulgi de nea, în restul țării temperaturile sunt încă destul de ridicate.

După o perioadă destul de friguroasă care i-a determinat pe locuitorii capitalei să apeleze la hainele groase, în București se așteaptă temperaturi chiar și de 29 de grade în al treilea weekend din luna octombrie a acestui an.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.” a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Citește și: Când se dă ora de iarnă și cum ne afectează această schimbare sănătatea. Soluții pentru astenie

În această iarnă majoritatea zilelor vor fi înnorate, dar cu temperaturi mai calde față de cum ar fi trebui să fie. Zilele cu soare vor fi foarte rare, la fel cum vor fi și cele în care va ninge.

Cu toate că soarele nu se va arăta foarte des pe cer, temperaturile vor continua să fie pozitive. Norii vor acoperi o mare parte din cer pe teritoriul României, iar acest lucru va putea induce o stare de nervozitate, anxietate și de disconfort mai ales persoanelor meteosensibile.

Pentru majoritatea oamenilor iarna vine în adevăratul sens al cuvântului atunci când drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar totul în jurul lor este alb, dar din păcate nici iarna aceasta nu va fi așa cum era pe vremuri.

Citește și: Cât a ajuns să coste să-ți schimbi cauciucurile cu unele de iarnă. Românii trebui să caute adânc în buzunare

Când va ninge în București

Zonele în care fulgii de nea vor fi prezenți în tot acest anotimp sunt reprezentate de zonele montane, în timp ce în zonele joase ale României zăpada va lipsi cu desăvârșire la fel ca în anii anteriori.

Meteorologii susțin faptul că prima ninsoare îi poate lua prin surprindere pe mulți dintre noi, însă aceștia se așteaptă ca primii fulgi de nea să cadă puțin după mijlocul lunii noiembrie.

Citește și: Ninsoare de poveste pe Transalpina. Primii fulgi din an au creat un covor alb care a furat ochii turiștilor | VIDEO

Fiind prima lună în care se înregistrează valori termice mai mici de 0 grade Celsius, meteorologii estimează că prima zi de ninsoare din acest anotimp va fi pe data de 19 noiembrie 2023.

Alerta ANM! Cod galben privind intensificări ale vântului în mai multe orașe. Ce zone sunt afectate cel mai puternic... Prognoza meteo 21 octombrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x