Temperaturile extreme au ucis 1.500 de persoane. Europa nu este construită pentru a face fața valurilor de căldură

 
+2 click pentru
galerie

Valul de căldură care a lovit Franța în această vară a făcut aproximativ 1.500 de victime, a declarat Ministerul Sănătății. O mare parte din Europa a înregistrat temperaturi record în acest an.

Franța a înregistrat două mari crize de căldură în această vară, una în perioada 24 iunie - 7 iulie și alta în perioada  21 iulie - 27 iulie. Rata de deces în timpul acestor valuri de căldură a fost de 9,1% , mult mai mare ca de obicei.

O mare parte din Europa a înregistrat temperaturi record în această vara. Franța este țara care a înregistrat cea mai mare temperatură, 45,9 grade Celsius pe 28 iunie în sudul orașului Gallargues-le-Montueux.

CITEȘTE ȘI : O nouă zi de temperaturi record în Europa. 46 de grade în Franța, incendii de vegetație în Spania. Numărul deceselor a ajuns la cinci

Europa nu este construită pentru a face față căldurii extreme. Mai puțin de 5% din toate gospodăriile europene au aer condiționat, potrivit unui raport din 2017, iar transportul în comun se poate opri din cauza căldurii intense. 

 Ministerul Sănătății francez a declarat că 974 de persoane ale căror decese au fost legate de căldură au fost mai în vârstă de 75 de ani. Zece persoane au murit în timp ce lucrau, opt în timpul primului val și două în cel de-al doilea. Majoritatea persoanelor lucrau în aer liber.

Experții își fac griji că aceste valuri de căldură, determinate de creșterea temperaturilor cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră, ar putea deveni normale pentru Europa .facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI