Vreme la extreme! În două zile, au fost două anotimpuri: Valorile termice au crescut de la 0 la 20 de grade Celsius

 

Traversăm o săptămână cu vreme la extreme! Dacă în weekend ne-am scos hainele groase din dulap, de ieri, tricoul a redevenit piesa de rezistenţă. Asta pentru că în mai puţin de 24 de ore, am trecut de la iarnă la primăvară.

Temperaturile care în unele zone au scăzut sub zero grade marți, ieri au sărit de 20. O schimbare deloc favorabilă pentru organismul nostru, însă îmbucurătoare, pe moment, pentru că mulţi au profitat şi au ieşit din nou în parcuri şi la terase.

De la racletă la mânecă scurtă în mai puţin de 24 de ore. Este vremea la extreme din aceste zile. Dacă marţi termometrele au fost chiar negative în unele zone, la orele dimineţii, ieri mercurul a urcat la peste 20 de grade.

 

Varianțiile de temperatură ne pot îmbolnăvi

Schimbările bruşte de temperatură nu sunt benefice pentru organism, avetizează medicii. Variaţiile de temperatură predispun la activarea unor boli cronice, la declanşarea unor episoade acute de boli cronice, în special în cazul bolilor cardio-vasculare, bolilor renale, bolilor neurologice, dar şi bolilor endocrine.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI