Antena Căutare

Val de aer tropical peste România și alertă de caniculă. Zonele în care se vor resimți 40 de grade

Un val de aer tropical, venit din Africa, este prezent pe întreg teritoriu României. Meteorologii au emis alertă de caniculă, în mai multe zone din țără, în unele dintre regiuni fiind resimțite valori de până la 40 de grade Celsius.

Val de aer tropical peste România și alertă de caniculă. Zonele în care se vor resimți 40 de grade
Val de aer tropical peste România și alertă de caniculă

Caniculă în sudul țării, pe 1 iulie, cu prag critic de temperatură-umezeală

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, pe arii restrânse în Câmpia Română şi în Lunca Dunării, notează Mediafax.

Vreme caldă cu averse la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, cu precădere în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturi de 35 de grade la umbră

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 35 de grade, la umbră, în timp ce la soare se pot resimți valori de până la 40 de grade.

Temperaturi de foc în România, până miercuri seară. Zonele în care meteorologii anunță 36 de grade Celsius la umbră... Prognoza meteo pentru luna IULIE 2020. Val de căldură african peste România. Temperaturile vor urca până la 37 de grade ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x