Antena Căutare

Valul de aer siberian a lovit România! Frig cumplit, ninsori și polei

ANM val de aer siberian. Valul de aer siberian va pătrunde în România și va produce o răcire extremă a vremii. Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu fenomene meteo precum polei și îngheț chiar de săptămâna viitoare. 

Valul de aer siberian a lovit România! Frig cumplit, ninsori și polei Galerie
vale de aer siberian

ANM val de aer siberian. Valul de aer siberian va pătrunde în România și va produce o răcire extremă a vremii. Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu fenomene meteo precum polei și îngheț chiar de săptămâna viitoare.

Valul de aer siberian pătrunde în România și va produce o schimbare totală a vremii. Prognoza meteo indică episoade de frig cumplit și ninsori. De săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea până la pragul înghețului, chiar și în timpul zilei, iar pe crește va fi viscol.

ANM val de aer siberian. Meteorologii ne pregătesc deja pentru scenariul înghețului. Aceștia avrtizează că vremea intră într-un proces de răcire încă de finalul acestei săptămâni. De joi, de când aerul siberian intră pe teritoriul țării noastre, masa de aer va determina scăderea temperaturilor, mai întâi în estul țării, apoi, treptat, în toată țara. Sunt prognozate valori termice la pragul înghețului chiar și pe timpul zilei, temperaturi mult sub cele normale.

ANM val de aer siberian. Precipitațiile se transformă în lapoviță și ninsoare, astfel că iarna își intră în drepturi.

ANM val de aer siberian. Cum va fi vremea joi, 15 noiembrie

Ziua de joi va debuta cu ploaie la munte și valori termice între 5°C și 0°C. Vântul suflă cu putere în rafale de 29 km/h, iar cantitățile de apă care se strâng sunt însemnate - 4 L/m² ziua și 1 L/m² noaptea. La noapte sunt anunțate lapoviță și ninsori la munte.

Vremea se va răci ușor în partea vestică a teritoriului. Pe arii extinse în Moldova, Transilvania, Dobrogea și Muntenia vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte va ninge, conform prognozelor Vremea.ro. Cantitățile de apa vor fi reduse, doar în zonele montane și în sudul Munteniei urmând să se acumuleze până la 10 mm. La munte vor continuă ninsorile și se va mai depune un strat subțire de zăpada.

Unele ploi slabe izolate vor ajunge și în vestul țării, însă doar spre seară. Vântul va suflă moderat în nord-vestul extrem al țării și pe litoral, în timp ce în restul teritoriului acesta va fi mai mult slab. Temperaturile maxime se vor situa în general între 5 și 10 grade în Transilvania și Maramureș, 10-15 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în Luncă Dunării), 8-13 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

La București sunt prognozate ploi pe timpul zilei și temperaturi ce se încarează între: 8 și 1 grad Celsius.

Alertă meteo cod galben de ceață densă! Vin ninsorile în următoarele ore... Iarnă cumplită! Valul de aer siberian a adus viscole și îngheț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x