Antena Căutare

Imaginile groazei în România, din cauza Codului roșu! Un acoperiș, smuls de vânt și aruncat pe mașini! Autoturisme blocate! Alarmă de gradul zero! VIDEO

Sunt imagini de groază în România, din cauza Codului roșu, valabil în nouă județe. Sute de mașini au fost blocate pe drum, altele au fost lovite de un acoperiș ori de copaci pe care i-a smuls vântul, iar în Buzău a fost dată o alarmă de gradul zero.

Primul cod roşu din acest sezon a intrat în vigoare în urmă cu puţin timp. Primele efecte se simt deja. Sunt probleme din cauza ninsorilor pe mai multe drumuri din Botoşani, acolo sute de şoferi sunt blocaţi la această oră.

De la miezul nopții, vântul se va înteți în Buzău și va începe să ningă. Autoritățile au transmis că au apărut deja câteva situații de urgență inclusiv în oraș.

Prima zi de iarnă autentică a blocat sute de maşini pe drum. În Bacău, zăpada spulberată de viscol îi ţine prizonieri pe oameni pe şosele şi la această oră, în aşteptarea utilajelor de deszăpezire.

Primele efecte ale codurilor s-au resimţit şi în vestul ţării. La Oradea, vântul a smuls acoperişul unui bloc şi l-a aruncat peste maşinile parcare lângă o stradă aglomerată. Trecătorii au scăpat doar cu sperietura.

Vântul puternic a măturat şi Timişoara, unde pompierii au fost chemaţi în cinci zone din oraş pentru a îndepărta copacii căzuţi peste maşini.

Cele mai mari pagube le-a suferit un şofer de TIR. Un copac de mari dimensiuni a fost efectiv smuls din rădăcini de vântul puternic şi mai apoi a căzut pe remorca TIR-ului, care în mare parte este distrusă.

În Moldova, prima zăpadă serioasă din această iarnă a adus haosul pe şosele. Pe un drum acoperit de gheaţă de la ieşirea din Fălticeni, o autilitară a derapat şi a aruncat o altă maşină în şanţ. Au urmat apoi ciocniri în lanţ. Două TIR-uri şi încă un automobil au intrat în autovehiculele deja avariate.

În Arad nu a fost nevoie de gheaţă pentru ca un TIR să iasă de pe şosea. Vehiculul de mare tonaj, care transporta doze de bere, a fost răsturnat de vânt.

Este doar începutul episodului de vreme severă prin care va trece România.

Din seara aceasta, nouă judeţe sunt sub cod roşu de viscol. La munte, vântul va spulbera zăpada de pe crestele cu 120 de kilometri la oră. Pericol este şi în Buzău, Brăila, Tulcea, Ilfov şi Călăraşi, unde rafalele vor atinge 90 de kilometri la oră.

Autorităţile au făcut apel la şoferi să nu iasă pe şosele decât în caz de urgenţă. Vizibilitatea va fi aproape zero.

În Caraş Severin, pe drumurile care duc spre Muntele Semenic stratul de zăpadă are deja un metru.

La cota 1400, din Sinaia, 20 de maşini au rămas blocate în zăpadă.

Vremeaa rea loveşte România în ultima lună de iarnă, în condiţiile în care ianuarie a fost declarată cea mai caldă din istorie, în Europa.

Însă, masa de aer tropical ce a influenţat până acum temperaturile din România intră în contact cu un val de aer rece ce coboară dinspre Rusia. Pe lângă viscol, ciocnirea celor două fronturi atmosferice aduce şi frigul. O masă de aer rece va determina temperaturi scăzute în toată ţara.

Viscolul şi ninsorile pun stăpânire şi pe capitală în această noapte. Salvatorii le recomadă bucureştenilor să evite călătoriile.

Peste 700 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să deblocheze oraşul.

Cod galben şi portocaliu de vreme rea – Trafic îngreunat de vânt, pe A1 şi A2 şi circulaţie închisă din cauza zăpezii vi... Strat de 20 de centimetri de zăpadă, în București! Autoritățile iau măsuri de urgență în această noapte: „Utilajele sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x