Antena Căutare

Vremea 11-14 februarie. Prognoza meteo anunță temperaturi în scădere

Vremea 11-14 februarie. Meteorologii nu au vesti prea bune pentru noi. In aceasta saptamana, prognoza meteo anunta temperaturi de pana la -20 de grade celsius și precipitatii insemnate cantitativ in unele regiuni.

Vremea 11-14 februarie. Meteorologii nu au vești prea bune pentru noi. În această săptămână, prognoza meteo anunță temperaturi de până la -20 de grade celsius și precipitații însemnate cantitativ în unele regiuni.

Potrivit vremea.ro, următoarele zile vor marca o scădere a temperaturilor, că urmare a influenței unei depresiuni de sorginte nord-atlantică, ce va advecta pe partea să posterioară un aer polar-maritim. În consecință, precipitațiile ce vor cădea se vor transformă treptat în lapovițe și ninsori, îndeosebi în cursul zilei de marți. Cu toate acestea, un strat de zăpadă mai consistent se va depune doar în sudul Transilvaniei (până la 15-20 de centimetri), în restul țării urmând să se depună strat de zăpadă doar în mod izolat (până la 3-5 centimetri), mai ales în zonele deluroase. În cursul dimineții de joi în depresiunile din estul Transilvaniei temperaturile vor coborî cu mult sub pragul gerului, izolat chiar până la -20 de grade Celsius, că urmare a degajării cerului de nori.

Vremea 11 februarie 2019. Prognoza meteo pentru luni

Luni vremea va fi închisă mai ales în regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde în prima parte a zilei va plouă pe arii extinse, iar după lăsarea întunericului precipitațiile se vor transformă în lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă așteptate a se acumula vor fi moderate, local urmând să cadă până la 10-15 mm. Spre seară, conform modelelor numerice rulate de ido.ro, unele ploi slabe locale se vor semnala și în Oltenia și în nordul Moldovei. Vântul va suflă moderat în vestul Banatului, estul Moldovei, Bărăgan și Dobrogea și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 4 și 9 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 7-12 grade în Oltenia, 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 6-11 grade în Moldova.

Vremea 12 februarie 2019. Prognoza meteo pentru marți

Marți vremea se va răci în toată țară. În sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei vor predomină ninsorile, în timp ce în Muntenia vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului precipitațiile se vor semnala cu totul izolat și vor fi predominant sub formă de ploaie. În sudul Transilvaniei și în Carpații Meridionali se va depune local un strat de zăpadă de până la 10-15 centimetri, iar la altitudini de peste 1500 de metri stratul de zăpadă nou depus va fi chiar și de 40-50 de centimetri, potrivit prognozei Vremea.ro. Și la București în cursul nopții de marți spre miercuri se vor semnala temporar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări temporare la tare pe crestele montane, unde zăpadă nou-depusă va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 4 grade în Transilvania și Maramureș, 3-8 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 5-10 grade în Muntenia și Dobrogea și 2-7 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în extremitatea nordică a regiunii.

Vremea 13 februarie 2019. Prognoza meteo pentru miercuri

Miercuri mai ales în prima parte a zilei vor mai cădea unele precipitații mixte slabe local în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și Muntenia, în timp ce în restul țării cerul va deveni variabil. Vântul va suflă moderat spre tare în sud-est, moderat în vestul extrem și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi situate în general între -3 și 2 grade în Transilvania și Maramureș, 0-4 grade în Banat și Crișana, 2-7 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zonele de deal) și -2…3 grade în Moldova.

Vremea 14 februarie 2019. Prognoza meteo pentru joi

Joi în sudul extrem al țării vor mai persistă unele înnorări, îndeosebi în prima parte a zilei, însă numai cu totul izolat vor mai cădea unele precipitații mixte slabe. Dimineață, pe fondul degajării cerului de nori, temperaturile vor coborî în depresiunile din estul Transilvaniei până spre valori de -20…-15 grade Celsius. Vântul va suflă moderat în Moldova și Bărăgan, tare în Dobrogea (cu rafale de până la 70-80 de km/h așteptate în zona litorală) și mai mult slab în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre -3…2 grade în Transilvania și Maramureș, 1-5 grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate în vestul județului Arad), 3-7 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -1…3 grade în Moldova.

Sursa: vremea.ro

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Revin ninsorile puternice în România!... Un nou val de aer polar ajunge în România. Vom avea ninsori puternice și temperaturi de -15 grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x