Antena Căutare

Vremea 18 august. Prognoza meteo anunță ploi torențiale

Vremea din 18 august va fi instabilă în majoritatea regiunilor țării. Prognoza meteo anunță ploi cu caracter torențial și descărcări electrice, dar și temperaturi ridicate. 

Vremea 18 august. Prognoza meteo anunță ploi torențiale
vremea ploi

Vremea din 18 august va fi instabilă în majoritatea regiunilor țării. Prognoza meteo anunță ploi cu caracter torențial și descărcări electrice, dar și temperaturi ridicate.

Potrivit vremea.ro, în weekend aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică, cele mai scăzute valori fiind așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și în sudul litoralului, iar cele mai ridicate în Luncă Dunării.

Vremea 18 august la București

Potrivit vremeaido.ro, vremea la București se anunță extrem de călduroasă și nu sunt prevăzute ploi. Cerul va fi în mare parte senin, vântul va sufla slab și variabil din NE, iar șansele de precipitații sunt scăzute. Va fi cald atât pe perioada zilei, cât și pe perioada nopții, cu valori între 32°C la amiază și 19°C, noaptea. Vremea se va menține asemănătoare și pe în ultima zi de weekend.

Prognoza meteo 18 august la munte

Pentru cei care vor să petreacă un sfârșit de săptămână la munte, veștile despre vreme nu sunt tocmai îmbucurătoare. Prognoza meteo are în plan furtuni cu fulgere în formare după-amiază, iar șansele de precipitații se ridică la 40%. Vântul bate dinspre ENE, temperaturile minime și cele maxime se vor încadra între 28°C și 15°C, iar cantitatea de apă acumulată va atinge și chiar să depășească 1 l/m².

De altfel, instabilitatea vremii a fost semnalată de către meteorologii ANM, care au emis cod galben de ploi și inundații în mai multe regiuni ale țării. Vremea va continua să fie instabilă și la începutul săptămânii viitoare.

România, lovită de caniculă și furtuni puternice în weekend! Iată care vor fi zonele cele mai afectate!... ALERTĂ METEO de vreme severă. Este cod GALBEN de vijelii, ploi violente, grindină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x