Antena Căutare

Un nou anunț de la meteorologi! COD GALBEN de ploi prelungit în șase județe! GRINDINĂ într-o zonă a țării

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, vineri, o avertizare de Cod galben, valabilă în următoarele ore în mai șase județe din țară, într-unul dintre acestea putând fi înregistrată, izolat, și grindină de dimensiuni mici.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, vineri, o avertizare de Cod galben, valabilă în următoarele ore în mai șase județe din țară, într-unul dintre acestea putând fi înregistrată, izolat, și grindină de dimensiuni mici.

Astfel, avertizatea de Cod galben este valabilă de la ora 14.10 până la ora 15.10 în județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Bozovici, Sichevița, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Gârnic, Șopotu Nou, Cărbunari.

Aici se vor semnala averse ce vor cumula peste 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, Codul galben este valabil, până la ora 15.15, în zona de munte de peste cota 1.800 de metri din județul Brașov, dar și în localitățile: Brașov, Săcele, Zărnești, Râșnov, Predeal, Tărlungeni, Bran, Ghimbav, Moieciu, Vulcan, Cristian, Șinca, Poiana Mărului, Recea, Vama Buzăului, Budila, Hârseni, Șinca Nouă, Holbav, Fundata.

Lista continuă cu județul Harghita: Ciucsângeorgiu, Plăieșii de Jos, Sânmartin, Tușnad, Cozmeni.

În aceste două județe se vor semnala averse de ploaie care vor cumula local peste 25-30 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Până la ora 15.30, avertizarea de Cod galben este valabilă și în zona de munte din județul Cluj, precum și în următoarele localități: Huedin, Aghireșu, Poieni, Gilău, Florești, Iara, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Băișoara, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Izvoru Crișului, Ciurila. Totodată, avertizarea este valabilă în următoarele localități din județul Sălaj: Almașu, Buciumi, Cuzăplac, Fildu de Jos, Agrij.

În aceste zone, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care local vor cumula 20 ... 25 l/mp,izolat intensificări ale vântului si grindina de dimensiuni mici.

De asemenea, până la ora 14.30, este Cod galben în udețul Covasna: Târgu Secuiesc, Zăbala, Ghelința, Brețcu, Ojdula, Catalina, Lemnia, Comandău.

Vremea se dezlănţuie! Este cod GALBEN de ploi şi furtuni! Acestea vor fi cele mai afectate zone... O nouă avertizare de la ANM pentru orele următoare! Averse şi intensificări ale vântului în nouă judeţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x